EURORECERCA NÚM 1021 Data: 4 de setembre de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Primera convocatòria del programa MED per a projectes de capitalització

med

 

El programa europeu MED, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ha publicat una convocatòria de propostes per capitalitzar i fer un seguiment dels resultats principals i les activitats dutes a terme pels projectes finançats pel programa, i els nexes amb altres programes de temàtica similar. L'objectiu és incrementar l'impacte de la cooperació transnacional per mitjà de compartir, difondre i transferir els resultats assolits cap a les polítiques regionals i nacionals.

 

El personal de la Universitat de València amb interès a presentar una sol·licitud per a aquesta convocatòria, pot contactar amb nosaltres a la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

L'oficina d'enllaç del programa MED a València ha organitzat una jornada informativa sobre aquesta convocatòria, que es farà el 18 de setembre a València (inscripcions fins al 14 de setembre). Vegeu-ne els detalls al final d'aquesta nota.

 

Incloem a continuació les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es pot consultar en l'enllaç següent:

http://www.programmemed.eu/index.php?id=15600&L=1

 

Tipus de projectes

Els projectes de capitalització poden variar des d'activitats en xarxa fins a la integració en polítiques i accions pilot. Més que descriure uns tipus de projectes predefinits, l'enfocament de la convocatòria és obrir possibilitats perquè els projectes presenten el seu propi disseny i justifiquen la proposta. Com a exemples, la convocatòria indica els següents:

 

Project (type) Objectives Activities Deliverables Results
Networks Sharing knowledge, pooling -Transfer knowledge, practices - Exchanges - Meetings Seminars, conferences, joint studies, summaries, databases Charter, protocols, observatories
Institutional Lobbying, information, governance Exchanges, conferences, seminars Charter, protocols, white/green books New policies, regulations, instructions, deliberations
Research, experimentation Creation tools, modeling Pilots projects, tests Prototypes, collective works, software, collective studies, action plans Methodologies, practices, applications, common procedures
Combined Projects that combine the three approaches above, with objectives, activities, outputs and results linked to the topics chosen more than the intensity of cooperation within the partnership: projects and cross-cutting themes.

 

Els projectes han de capitalitzar els resultats de projectes MED anteriors o ja endegats (relacionats i identificats clarament en la sol·licitud), i també altres programes europeus de cooperació territorial que donen un valor afegit a les prioritats i els objectius del programa MED.

 

Llista merament indicativa dels 4 temes i 8 clusters identificats fins a la data:

► Policies for Smart Growth: innovative and creative SME's

1) Web-based platforms for knowledge and technology transfers
2) Innovative services and "soft" infrastructures for innovative and creative SMEs/industries
3) Smart Specialization in Rural Areas

► Policies for Sustainable Urban Models And Climate Change

4) Sustainable urban models, urban design and economic development
5) Energy Efficiency, Waste management and Pollution Prevention (buildings and neighborhoods)

► Policies for Sustainable Management of Natural Risk and Resources

6) Governance and Adaptation Policies in Costal Mediterranean Zone
7) Integrated and Sustainable management of natural areas and resource in Mediterranean Area

► Policies for Sustainable Ports and Transports

8) Sustainable Ports, Transports and Accessibility

 

Pressupost

El pressupost total aproximat del FEDER per a aquesta convocatòria és de 7 milions d'euros. Cada projecte pot sol·licitar una contribució entre 300.000 i 1.000.000 d'euros.

 

Països participants

Les àrees elegibles sota el programa MED són les regions mediterrànies dels països de la UE: Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal i Regne Unit (Gibraltar), a més de Croàcia, Montenegro, Bòsnia i Hercegovina i Albània. Cal consultar al programa operatiu de MED les regions elegibles concretes.

 

Consorci

Els consorcis han de comptar amb un mínim de cinc socis de cinc països diferents de les àrees elegibles. Aconsellen incloure altres tipus de països (països de la UE que no pertanyen a l'àrea MED, països IPA, tercers països...). Per raons d'operativitat, es recomana no formar consorcis amb més de 15 membres.

La convocatòria estableix una restricció respecte dels organismes a què pertanyen els socis: el consorci no pot tenir més de dos socis que pertanguen a la mateixa estructura (com ara, dos departaments de la mateixa universitat).

El soci principal ha de pertànyer a un país europeu de l'àrea MED. L'organisme o institució del soci principal ha de tenir experiència en la gestió d'un projecte MED anterior o en curs.

 

Cofinançament

La contribució màxima de FEDER varia des del 75% dels costos totals elegibles del projecte (França, Regne Unit, Grècia, Itàlia, Portugal, Espanya) fins al 85% (Xipre, Malta, Eslovènia, països IPA).

 

Durada dels projectes

La durada màxima del projecte és de 18 mesos, i ha d'acabar abans del 30 de juny de 2015.

 

Final del termini

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 31 d'octubre de 2012 a les 20.00 h. GMT+1.

 

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s'han de trametre obligatòriament de tres formes diferents: mitjançant l'aplicació telemàtica PRESAGE, per correu electrònic i per correu postal.

 

Documentació

 

Informació completa

La informació completa d'aquesta convocatòria es troba disponible en l'enllaç següent:

http://www.programmemed.eu/index.php?id=15600&L=1

 

Punt de contacte nacional

SPAIN:
Ms. Marian Uriarte
Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas
DG Fondos comunitarios
Paseo de la Castellana, 162 E-28046 Madrid
Tel.: +34 (91) 58.35.091
muriarte@sepg.minhac.es

 

Jornades informatives

Jornada informativa nacional

18 de setembre de 2012 a València

Inscripcions fins al 14 de setembre mitjançant el web següent:

http://www.programmemed.eu/index.php?id=15683&date=1347919200&L=1

Contacte: diezderivera_pil@gva.es
Telèfons: Pilar Diez de Rivera: 961 922 618 i  Mercedes Acitores: 961 922 621

Jornada informativa europea

25 de setembre de 2012 a Marsella (França)

Inscripcions fins al 19 de setembre

http://www.programmemed.eu/index.php?id=15606&L=1

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics