EURORECERCA NÚM 1028 Data: 17 de setembre de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Cooperació científica amb Japó en matèria energètica

concert japan

Concert-Japan és una xarxa de l'espai europeu de recerca (ERA-NET) promoguda amb l'objectiu de consolidar l'estructura de cooperació en matèria de ciència i tecnologia entre els països europeus i Japó. Espanya participa a aquesta xarxa mitjançant el Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

 

 

La xarxa ha publicat una convocatòria pilot per a projectes en el camp de l'energia i la seguretat. En el cas dels grups de recerca espanyols, només poden obtenir finançament per a projectes del tema "Emmagatzematge i distribució eficient de l'energia". Concretament, sobre aquest tema se celebrarà una jornada informativa aquest mes de setembre a Milà, on es presentarà la convocatòria i s'exposaran algunes idees de projecte (vegeu-ne la informació al final d'aquesta nota).

 

 

El MINECO serà el responsable de la decisió d'atorgar fons als participants espanyols, mitjançant la Direcció General de Recerca Científica i Tècnica. Els participants d'organismes espanyols hauran de presentar, a més de la proposta de projecte al secretariat de Concert-Japan per a la selecció transnacional, una sol·licitud a la convocatòria nacional d'internacionalització del Pla Nacional d'Investigació, o qualsevol altre instrument que es poguera implementar per a aquesta finalitat.

 

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa està en l'enllaç següent: ttp://www.concertjapan.eu/node/22. La informació disponible al web del MINECO es troba en aquest enllaç. El personal investigador de la Universitat de València amb interès per presentar una sol·licitud per a aquesta convocatòria, pot contactar amb nosaltres mitjançant l'adreça operuv@uv.es.

 

Tema de la convocatòria

Emmagatzematge i distribució eficient de l'energia.

 

Països participants

Només rebran finançaments els grups de recerca dels països següents: Alemanya, Bèlgica, Eslovàquia, Espanya, França, Hongria, Itàlia, Japó, Noruega, Romania, Suïssa i Turquia.

 

Consorci

A la proposta han de participar, com a mínim, un grup de recerca de Japó i altres dos equips pertanyents a dos països europeus diferents i participants a la xarxa. Cada consorci haurà d'escollir dos investigadors principals del projecte, un per part de Japó i un altre per la part europea. Un dels dos líders serà el responsable de presentar la proposta de projecte en nom del consorci.

 

Pressupost

El pressupost per part del MINECO per a aquesta convocatòria és 250.000 euros.

 

Entitats que hi poden participar

Les entitats elegibles pel MINECO són universitats i altres centres públics de recerca, centres tecnològics i institucions de recerca privades sense finalitat lucrativa. Les empreses privades que desenvolupen activitats d'R+D poden participar al consorci sempre que proporcionen el seu propi finançament, juntament amb almenys una de les entitats elegibles descrites anteriorment.

 

Durada i nombre de projectes

La durada del finançament del projecte serà de dos anys com a màxim. S'espera finançar uns vuit projectes en total mitjançant aquesta convocatòria de Concert-Japan.

 

Terminis i presentació de propostes

El termini acaba el 15 de novembre de 2012 a les 13.00 h. CET. Les propostes s'han de presentar en línia mitjançant l'enllaç següent: https://www.pt-it.de/ptoutline/application/concert_energy

 

Jornada informativa

CONCERT-Japan Conference and Partnering Event on Efficient Energy Storage and Distribution
Milà (Itàlia) 27 i 28 de setembre de 2012
Informació: http://www.concertjapan.eu/node/189
Inscripció: http://www.b2match.eu/concert-japan-milan

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROENERGIA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROENERGIA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROENERGIA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics