EURORECERCA NÚM 1044 Data: 16 d'octubre de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria d'EuropeAid sobre prevenció de conflictes violents i construcció de la pau

La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes sota el programa EuropeAid, que porta per títol Foment de la capacitat d'alerta primerenca dels actors no estatals, amb la finalitat de contribuir a una acció internacional ràpida i coherent per a la prevenció dels conflictes violents i per a la construcció d'una pau duradora als tercers països després de les crisis, amb referència EuropeAid/133538/C/ACT/TPS.

 

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es troba en l'enllaç següent:

https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.detPUB&aoref=133538

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una sol·licitud de subvenció per a aquesta convocatòria, pot contactar amb nosaltres mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

Temes de la convocatòria

L'objectiu general n'és reforçar la capacitat dels actors no estatals seleccionats, d'àmbit global o transregional, i els seus socis, per dur a terme activitats d'alerta primerenca i d'anàlisi de conflictes, i posteriorment transmetre la informació resultant i les recomanacions adients als fòrums polítics.

 

Els objectius específics de la convocatòria són els següents:

  • Contribuir a l'establiment, el desenvolupament i el reforç dels mecanismes d'alerta primerenca, així com l'accés a la seua informació −que es troba disponible públicament−, per donar suport a la prevenció o la mitigació de conflictes violents a tercers països.

  • Reforçar la capacitat general per analitzar els riscos de conflicte a curt, mitjà i llarg termini, i traduir aquesta anàlisi en actuacions i respostes més ràpides.

  • Generalitzar els enfocaments amb una perspectiva de prevenció de conflictes.

  • Incrementar les oportunitats de la societat civil per a influir en les respostes als conflictes d'una manera constructiva i oportuna.

 

Els tipus d'accions per assolir els objectius esmentats poden ser: anàlisis i estudis d'alt nivell, seminaris, tallers, sessions formatives, etc.

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu per a aquesta convocatòria és de 5.000.000 euros.

 

Durada i subvenció de les accions

La durada de les accions no pot ser menor de 24 mesos ni major de 36 mesos.

La subvenció que es pot sol·licitar depèn del lot:

  • Lot 1 (Anàlisi de riscos i de conflictes globals, i la resposta que se n'ha de donar): entre 2.500.000 i 3.000.000 euros.
  • Lot 2 (Foment de la capacitat de resposta primerenca dels actors locals): entre 1.500.000 i 2.000.000 euros.

 

Àmbit geogràfic de les accions

Lot 1: entre 20 i 30 situacions de conflicte/països d'Àfrica, Àsia i Amèrica Central o del Sud, dels quals la majoria són estats fràgils i propensos als conflictes, tal com els defineixen, entre altres, l'OCDE-DAC i el Banc Mundial.

Lot 2: segons el lot 1.

 

Cofinançament

La taxa de cofinançament és, com a mínim, del 60% dels costos totals estimats subvencionables de l'acció i, com a màxim, del 90% dels costos totals subvencionables de l'acció.

 

Terminis i presentació de sol·licituds

En una primera fase, només es presenten les notes de concepte per a la seua avaluació. Els projectes seleccionats seran invitats a presentar la proposta completa per a una segona fase de selecció.

 

El termini per a la presentació de les notes de concepte acaba el 5 de desembre de 2012. Les notes es trameten de manera postal mitjançant l'adreça indicada a la convocatòria.

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics