EURORECERCA NÚM 1048 Data: 25 d'octubre de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria PROGRESS per a projectes experimentals de polítiques socials

ec

La Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes per a projectes experimentals de polítiques socials, amb codi PROGRESS VP/2012/007. L'objectiu n'és millorar la qualitat i l'efectivitat de les polítiques socials i facilitar la seua adaptació a les noves necessitats i reptes de la societat europea.

L'estratègia Europa 2020 reconeix que l'èxit de la Unió Europea per assolir un creixement intel·ligent, inclusiu i sostenible depèn de la seua capacitat d'innovar en tots els fronts. Dues de les iniciatives emblemàtiques europees consideren aquesta prioritat com a crucial: la Unió per la Innovació i la Plataforma contra la Pobresa i l'Exclusió Social. Aquesta plataforma promou la innovació i l'experimentació de les polítiques socials com una nova forma d'abordar els reptes de les polítiques socials: necessitats socials canviants, limitacions pressupostàries en augment, participació dels agents implicats en totes les etapes del cicle polític i avaluació de l'impacte social de les decisions.

Els experiments socials són intervencions polítiques que donen respostes innovadores a les necessitats socials. Normalment s'implementen a petita escala per a poder comprovar el seu impacte, amb vistes a repetir-los a una escala major si els resultats són convincents.

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es troba en l'enllaç següent:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=630&callId=367&furtherCalls=yes

Temes de la convocatòria

Els projectes seleccionats han de contribuir al desenvolupament i a l'avaluació d'enfocaments socials innovadors respecte de les prioritats polítiques en el context de l'estratègia Europa 2020 i el Mètode Obert de Coordinació en protecció social i inclusió, d'acord amb les dues dimensions següents:

  • Disseny d'una intervenció política potencialment rellevant
  • Disseny d'un mètode d'avaluació

La Comissió Europea invita en particular a considerar els temes següents:

  • Promoció de mesures d'activació juvenil
  • Prestació de serveis infantils de qualitat
  • Promoció de l'envelliment actiu i saludable

 

Participants a la proposta

El sol·licitant ha de ser una autoritat pública. El projecte ha de comptar amb la participació d'un avaluador o avaluadora. Una bona cooperació de qualitat ha d'incloure els beneficiaris de l'acció i els agents implicats al diàleg social (tot incloent-hi sindicats i confederacions empresarials, proveïdors de serveis socials i organitzacions de la societat civil). Respecte a la subcontractació, està permesa només per a certes parts del projecte.

Pressupost

El pressupost indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 4.200.000 euros. La subvenció que es sol·licite ha d'estar entre un mínim de 700.000 euros i un màxim de 1.000.000 euros.

Durada de les accions

La durada del projecte serà d'entre 24 i 36 mesos.

Taxa de cofinançament

La contribució de la Comissió Europea serà d'un màxim del 80% de les despeses totals elegibles de l'acció. El sol·licitant ha de garantir el cofinançament del 20% restant. No s'admeten les contribucions en espècie.

Terminis de presentació de propostes

El termini acaba el 15 de febrer de 2013. Les propostes cal presentar-les en línia mitjançant l'aplicació SWIM i també en paper per correu postal o presencial.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics