EURORECERCA NÚM 918 Data: 9 de març de 2012

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria del programa Energia Intel·ligent Europa (IEE)


 

El programa Energia Intel·ligent Europa (IEE), pertanyent al Programa de Competitivitat i Innovació (CIP) de la Comissió Europea, té obert fins al 8 de maig de 2012 el termini de presentació de propostes per a projectes en el camp de l'eficiència energètica.

 

El personal investigador de la Universitat de València que tinga interès a presentar una proposta de projecte, pot contactar amb nosaltres a l'adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

Facilitem a continuació les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es pot consultar en l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/energy/intelligent/getting-funds/call-for-proposals/index_en.htm

 

Temes convocats

1. SAVE. Eficiència energètica. Pressupost indicatiu: 15 milions d'euros.

  • Excel·lència energètica en la indústria: accions conduents a incrementar la competitivitat de les pimes mitjançant l'estalvi d'energia.

  • Comportament dels consumidors: accions que contribueixen a transformar el mercat cap a productes i sistemes més eficients energèticament i que modifiquen el comportament dels consumidors.

  • Serveis energètics: accions que incrementen la transparència del mercat i la confiança en els seus actors, accions per a impulsar el mercat de serveis energètics entre els consumidors petits i accions que permeten als propietaris i arrendataris d'edificis aprofitar els avantatges dels comptadors intel·ligents.

 

2. ALTENER. Noves fonts d'energia renovable. Pressupost indicatiu: 11,5 milions d'euros.

  • Electricitat generada a partir de fonts d'energia renovable: accions per a incrementar el percentatge d'electricitat renovable en el consum total d'electricitat a Europa.

  • Bioenergia: accions per a promoure la producció i l'ús de biomassa, biolíquids i biogàs en els mercats energètics.

 

3. STEER. Energia en el transport. Pressupost indicatiu: 12,5 milions d'euros.

  • Transport eficient energèticament: accions per a reduir la demanda de desplaçaments amb cotxe i del transport terrestre de mercaderies, i accions per a substituir els desplaçaments i el transport per mitjans de transport més eficients.

 

  • Vehicles nets i eficients energèticament: accions per a contribuir a transformar el mercat cap a vehicles més eficients energèticament, i secundar i complementar la legislació recent en aquesta àrea.

 

4. Iniciatives integrades. Pressupost indicatiu: 27 milions d'euros.

Accions que combinen més d’una de les àrees esmentades adés (SAVE, ALTENER i STEER) o que estiguen relacionades amb certes prioritats de la UE.

a) Accions per a integrar l'eficiència energètica i les fonts d'energia renovables en diversos sectors de l'economia.

b) Accions per a combinar diversos instruments, eines i actors dins la mateixa acció o projecte.

En el programa de treball de 2012 es proposen cinc iniciatives integrades:

1. Iniciativa de despesa pública eficient energèticament: aquesta és una nova iniciativa sorgida en resposta a l'èmfasi posat en la despesa dels organismes públics dins el Pla d'eficiència energètica (SAVE+STEER).

2. Lideratge energètic local: accions per a augmentar la capacitat dels multiplicadors energètics als plans d'acció energètica (SAVE+ALTENER+STEER).

3. Mobilització de la inversió local en energia: assistència tècnica als organismes públics per a preparar projectes d'energia sostenible.

4. Eficiència energètica i energia renovable als edificis: les prioritats d’enguany són les certificacions energètiques, el consum energètic quasi nul, la renovació energètica dels edificis i el compliment de la normativa (SAVE+ALTENER).

 

Pressupost

Pressupost total indicatiu: 67 milions d'euros.

Consorci

Els consorcis han d'estar formats almenys per 3 entitats legals independents, pertanyents a un mínim de 3 països diferents dels que formen part d'aquest programa: els estats membres de la Unió Europea, Noruega, Islàndia, Liechtenstein, Croàcia i l'anterior República Iugoslava de Macedònia.


Cofinançament

La subvenció serà fins al 75% dels costos elegibles del projecte.

 

Projectes

Els projectes tindran una durada màxima de 36 mesos.

 

Final del termini

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 8 de maig de 2012.

 

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s'han de trametre de manera telemàtica mitjançant el web:

http://ec.europa.eu/energy/intelligent/getting-funds/call-for-proposals/how-to-apply/index_en.htm

 

Presentacions de la jornada informativa celebrada a Brussel·les

El vídeo i les presentacions de la sessió informativa es poden descarregar de l'enllaç següent:

http://ec.europa.eu/energy/intelligent/events/2012/european-info-day_en.htm

 

Cerca de socis

El programa IEE compta amb un servei de cerca de socis per a facilitar la identificació de socis potencials per a les propostes de projectes: http://www.managenergy.net/partners.html

Informació completa

La informació completa d'aquesta convocatòria es troba disponible en l'enllaç següent:

http://ec.europa.eu/energy/intelligent/getting-funds/call-for-proposals/how-to-apply/index_en.htm

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics