EURORECERCA NÚM 1091 Data: 21 de febrer de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria de SUSFOOD Alimentació Sostenible

susfood

L'era-net SUSFOOD ha publicat la primera convocatòria de propostes per a projectes de recerca transnacionals, en el camp de la producció i el consum d'aliments de manera sostenible.

 

 

SUSFOOD és una xarxa de l'espai europeu de recerca, formada per 25 organismes de 16 països europeus. Promou la recerca pluridisciplinària que inclou camps diversos com la biologia, l'enginyeria alimentària i les ciències socials, per a assolir els objectius següents:

  • Desenvolupar sistemes d'alimentació sostenibles des de la producció al consum, per a incrementar-ne la sostenibilitat de la producció alimentària i, al mateix temps, reduir el desaprofitament d'aliments i limitar l'impacte mediambiental.
  • Millorar-ne la qualitat de vida mitjançant la millora sostenible de la qualitat dels aliments, i assegurar la resiliència de la cadena alimentària.
  • Fomentar la sostenibilitat entre els consumidors pel que fa a la conducta alimentària i l'elecció d'aliments.
  • Millorar la competitivitat i el creixement econòmic de la indústria alimentària europea, en particular de les pime.

 

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. El personal investigador de la Universitat de València amb interès a presentar una proposta, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant el telèfon 96-3983621 o el correu electrònic operuv@uv.es.

 

La informació completa està disponible en l'enllaç següent: https://www.susfood-era.net/index.php?index=16

 

 

DADES BÀSIQUES

 

Temes convocats

1) Improving input, waste and side flow strategies to increase resource efficiency and provide added value in food products and food processing, manufacture, reducing input (energy, water etc.) in the food chain

2) Innovation in food processing technologies and food products to support a sustainable food chain

3) Understanding consumer behaviour to encourage a (more) sustainable food choice

 

Països participants

Bèlgica, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Polònia, Romania, Espanya, Suècia, Turquia i Regne Unit.

 

Consorci

Els consorcis han d'incloure com a mínim investigadors de tres països dels que participen a la convocatòria. Investigadors d'altres països poden formar part del consorci com a socis de projecte, sempre que asseguren el seu propi finançament.

 

La convocatòria està dividida en dues seccions:

  1. Investigació: consorcis formats per organismes de recerca
  2. Investigació i innovació: consorcis formats per organismes de recerca i per empreses

 

Els organismes finançadors espanyols són l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), que finançarà projectes d'organismes públics de recerca i universitats (secció 1) i l'Institut de Foment (INFO) de la regió de Múrcia, que finançarà projectes d'empreses (secció 2) només d'aquesta regió, mitjançant el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

 

Pressupost

El pressupost total aportat pels organismes participants a SUSFOOD per aquesta convocatòria és de 9.400.000 euros. El pressupost de l'INIA per a finançar els grups de recerca espanyols és de 400.000 euros. El pressupost d'INFO Múrcia per a finançar els investigadors de les empreses murcianes no està disponible al text de la convocatòria.

 

Durada dels projectes

La durada màxima dels projectes és de tres anys.

 

Termini i presentació de propostes

La presentació de propostes segueix un procediment en dues fases: presentació de propostes preliminars i presentació de propostes completes. El termini de presentació de propostes preliminars a la Secretaria de SUSFOOD acaba el 3 de maig de 2013 a les 15.00 h. CET. Les propostes preliminars seleccionades seran invitades a presentar-hi les propostes completes.

 

En el cas de projectes presentats per organismes públics de recerca i universitats, els consorcis han de lliurar a l'INIA un resum de la proposta preliminar, almenys 10 dies abans de l'acabament del termini esmentat dalt.

 

En el cas de projectes presentats per empreses de la regió de Múrcia, els consorcis han de contactar amb INFO Múrcia, abans del 26 d'abril de 2013, mitjançant l'adreça programamarco@info.carm.es

 

 

Informació completa sobre la convocatòria i presentació de propostes en línia:

https://www.susfood-era.net/index.php?index=16I

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROAGROBIO (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROAGROBIO Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROAGROBIO.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics