EURORECERCA NÚM 1128 Data: 7 de juny de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria de l'Institut Banc Europeu d'Inversions


 

L'Institut Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha publicat al DOUE nº C 162/10 del 7 de juny de 2013 una convocatòria de subvencions EIBURS en el marc del seu Programa de Coneixement. El BEI canalitza la major part de les seues relacions institucionals amb les universitats a través del seu Programa de Coneixement, que es compost alhora de tres programes diferents:

— el programa EIBURS de mecenatge a favor de la recerca universitària.

— el programa STAREBEI de beques de pràctiques per a joves investigadors dedicats a projectes conjunts BEI-universitats.

les Xarxes Universitàries BEI, un mecanisme de cooperació ofert a les xarxes universitàries que per les seues característiques presenten una afinitat especial amb els objectius del grup BEI.

EIBURS ofereix subvencions a centres universitaris de recerca dedicats a especialitats i temes d'interès fonamental per al BEI. Les subvencions, fins a 100.000 euros anuals durant un període de tres anys, es concedeixen per mitjà d'un procediment competitiu a departaments universitaris o centres de recerca vinculats a universitats (dels estats membres de la UE, els països adherents o els països en via d'adhesió) que tinguen una especialització reconeguda en les àrees seleccionades pel BEI, a fi de permetre'ls ampliar les seues activitats en aquestes àrees. La proposta seleccionada haurà de presentar una sèrie de resultats (recerca, organització de cursos o seminaris, creació de xarxes, divulgació dels resultats, etc.) que es convindran contractualment amb el banc.


De cara al curs acadèmic 2013-2014, el programa EIBURS ha assenyalat dos noves línies de recerca. A continuació resumim aquestes dos línies. En trobareu la informació completa en aquest enllaç. Més informació al web de l'Institut BEI: http://institute.eib.org

 

Desenvolupament de ciutats intel·ligents: aplicació de l'experiència europea i internacional a la regió mediterrània

El centre de recerca que participe a aquesta línia haurà de dur a terme un programa d'investigació centrat en les següents qüestions clau i basat a l'experiència europea i altres experiències internacionals.

-De quina manera poden contribuir les iniciatives de ciutats intel·ligents a assolir les prioritats relatives al desenvolupament urbà?

-Com podem definir millor el concepte adient de ciutat intel·ligent, per a aplicar aquest concepte a la regió?

-Quins són els aspectes i exemples més adients de millores pràctiques europees i internacionals que puguen servir com a base per a dita aplicació?

-Quin conjunt d'inversions materials es podrien realitzar en el marc d'un programa d'inversió per a ciutats intel·ligents, i quina prioritat s'hauria de donar a les diferents alternatives?

-Quina ha de ser la relació entre les possibles iniciatives de ciutats intel·ligents i els models de gestió, governança i finançament municipal existents en l'actualitat?

-Com s'han d'avaluar les inversions en ciutats intel·ligents en termes econòmics respecte a les opcions d'inversions alternatives, per assegurar que contribueixen amb un valor afegit a la societat?

-Quina és la millor manera de desenvolupar i aplicar els programes d'inversió en ciutats intel·ligents?

 

Desenvolupament de la capacitat administrativa a Europa

La capacitat de les administracions públiques per a exercir amb eficàcia i eficiència les diferents funcions administratives encomanades pel govern, com ara la planificació i subministrament d'infraestructures i serveis públics, té un impacte important sobre la vida quotidiana dels ciutadans i el funcionament del sector públic.

 

L'objectiu d'aquesta investigació és aprofundir en el coneixement dels marcs conceptuals, el diagnòstic, els barems i els models de desenvolupament eficaç de les capacitats administratives en la pràctica. S'invita els candidats a presentar propostes de recerca sobre qualsevol tema que puga suposar un avanç en els coneixements d'aquesta àrea. No obstant això, es donarà prioritat a les propostes que donen un enfocament paneuropeu i que aborden tant els aspectes teòrics com els pràctics relatius al desenvolupament de les capacitats administratives vinculades a la planificació i realització d'infraestructures, així com als serveis públics relacionats amb elles. Les propostes associades directament amb el procés de presa de decisions operatives i que ofereixen la possibilitat de millorar l'absorció dels fons de la UE destinats a inversions d'elevada qualitat seran especialment benvingudes.

 

El termini per a la presentació de propostes finalitza el 13 de setembre de 2013. Les propostes s'han de trametre en francès o en anglès a l'adreça següent:

 

Exemplar electrònic: events.eibinstitute@eib.org, i exemplar en paper:

 

Institut BEI

98-100, Boulevard Konrad Adenauer

2950 Luxemburgo

LUXEMBOURG

A l'atenció de Luisa Ferreira, Coordinadora.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics