EURORECERCA NÚM 1133 Data: 27 de juny de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria PROGRESS per a la promoció de la igualtat de gènere


ec

El programa europeu PROGRESS té obert fins al 28 d'agost de 2013 el termini de presentació de propostes per a la convocatòria de subvencions anomenada «Suport a la societat civil i altres agents per a la promoció de la igualtat entre les dones i els homes» per cofinançar projectes en els camps de la bretxa salarial de gènere i de la igualtat de gènere en la presa de decisions econòmiques.

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una sol·licitud per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

Trobareu les dades bàsiques de la convocatòria més avall. La informació completa està disponible per mitjà de l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/justice/newsroom/grants/just_2013_prog_ag_ge_en.htm

 

Temes convocats

**Consulteu el text original en anglès de la convocatòria

1. Accions per a abordar la bretxa salarial de gènere

  • Desenvolupar o disseminar accions (com ara campanyes o el Dia de la Igualtat Salarial) per sensibilitzar les empreses, agents socials, organismes públics, mitjans de comunicació i ciutadans sobre els beneficis que aporta a la societat i a l'economia el fet d'abordar la bretxa salarial de gènere i d'aplicar el principi d'igualtat salarial.
  • Desenvolupar o disseminar estratègies, mecanismes i eines per abordar la bretxa salarial de gènere en les empreses (com ara la millora de la transparència salarial, l'avaluació i la comparació del valor real del treball i la realització d'auditories salarials).
  • Intercanviar experiències i bones pràctiques, i promoure alhora la formació de xarxes entre els agents principals a escala nacional i europea.
  • Desenvolupar o revisar uns sistemes de classificació i avaluació de llocs de treball que siguen neutrals quant al gènere, i també els sistemes salarials en general.
  • Desenvolupar iniciatives no legislatives adreçades a les empreses per promoure la igualtat salarial i abordar la bretxa salarial de gènere en el si de les seues organitzacions (com ara distincions, segells i premis).
  • Desenvolupar mecanismes per als sindicats, confederacions empresarials i altres agents involucrats per promoure la igualtat salarial (com ara directrius/eines per a la negociació d'aspectes salarials en els processos de negociació col·lectiva).
  • Desenvolupar o millorar el coneixement de la qüestió d'igualtat salarial mitjançant la recerca i les dades estadístiques sobre la bretxa salarial de gènere (com ara l'anàlisi de l'impacte que sobre la bretxa salarial de gènere tenen certs aspectes de la remuneració que no estan inclosos en les dades d'Eurostat, com pagues extra, bonus, pagaments en espècie).
  • Desenvolupar informes i avaluacions periòdics sobre la situació de la bretxa salarial de gènere (com informes anuals sobre igualtat salarial).
  • Encoratjar el sector privat per incloure l'adopció de plans estratègics o d'igualtat amb l’objectiu de  promoure la igualtat salarial en el si de les seues organitzacions.

2. Accions per a promoure l'equilibri de gènere en els càrrecs de presa de decisions econòmiques

  • Llançar campanyes públiques o d’altres activitats adients per sensibilitzar les empreses, els agents socials, els organismes públics, els mitjans de comunicació i els ciutadans sobre els beneficis que aporta a la societat i a l'economia una participació equilibrada de les dones i els homes en la presa de decisions.
  • Desenvolupar, identificar o disseminar estratègies, mecanismes i eines per promoure la igualtat de gènere en els càrrecs de presa de decisions econòmiques en tots els nivells jeràrquics.
  • Intercanviar experiències i bones pràctiques, i alhora promoure la formació de xarxes entre els agents principals a escala nacional i europea.
  • Millorar el coneixement sobre la participació de les dones i els homes en els càrrecs de presa de decisions econòmiques, concretament mitjançant estudis.
  • Encoratjar el sector privat per millorar l'equilibri de gènere en tots els nivells de presa de decisions en les empreses, incloent-hi l'adopció de plans d'igualtat i mesures apropiades com el patrocini, la tutorització, el coaching, el treball en xarxa i la modelització de rols.
  • Desenvolupar i disseminar codis voluntaris de conducta que aborden la diversitat de gènere en càrrecs directius i millorar la transparència en els procediments de selecció i contractació.
  • Encoratjar les escoles de negocis per promoure la diversitat de gènere en els càrrecs directius.
  • Sensibilitzar i animar les dones qualificades a prosseguir les seues carreres professionals i a presentar les seues candidatures per a càrrecs de responsabilitat en organismes de presa de decisions econòmiques.

Entitats elegibles

Poden sol·licitar una subvenció per aquesta convocatòria les entitats sense finalitat lucrativa, com ara instituts i centres de recerca, universitats, sindicats, confederacions empresarials i organismes no governamentals, establertes en un estat membre de la UE, els països EFTA (Islàndia, Liechtenstein, Noruega), els països candidats i candidats potencials que participen en el programa PROGRESS (Croàcia, l'antiga República Iugoslava de Macedònia, Sèrbia i Turquia). Atès que Croàcia s'unirà a la UE al juliol de 2013, serà considerat un estat membre des de la data d'adhesió.

Poden participar com a socis altres tipus d'entitats (consulteu el text de la convocatòria)

Les autoritats públiques nacionals, regionals o locals no són elegibles per a aquesta convocatòria, ni tampoc els organismes nacionals d'igualtat, però hi poden participar com a socis als projectes.

 

Dimensió europea

Per a participar en la convocatòria, els organismes elegibles han de treballar associats. Les accions proposades han de proporcionar beneficis clars per a més d'un estat membre i reforçar les sinergies i la cooperació més enllà de les fronteres nacionals.

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 3.618.122 euros.

 

Durada dels projectes

Els projectes tindran una durada inicial no superior a 24 mesos. Els projectes començaran l'any 2014.

 

Cofinançament

La contribució de la Comissió Europea no pot superar el 80% del total de les despeses elegibles del projecte. La subvenció mínima que es pot sol·licitar amb aquesta convocatòria és de 250.000 euros. S'espera que aquesta convocatòria finance al voltant de 10-15 projectes.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran de manera electrònica mitjançant l'aplicació en línia PRIAMOS abans del 28 d'agost de 2013 a les 12.00 h. CET.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics