EURORECERCA NÚM 1143 Data: 26 de juliol de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria PROGRESS per al disseny de reformes estratègiques dels sistemes de protecció social


ec

La Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes corresponent al programa PROGRESS, per a contribuir al disseny de les estratègies de reforma dels sistemes de protecció social. Aquesta convocatòria porta per codi VP/2013/013.

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació davant la DG d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea acaba el 7 d'octubre de 2013.

 

Trobareu les dades bàsiques de la convocatòria més avall. La informació completa està disponible per mitjà de l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en&callId=386&furtherCalls=yes

 

Temes convocats

**Consulteu el text original en anglès de la convocatòria

Els diferents sistemes de protecció social varien de manera significativa arreu d'Europa pel que fa al nivell de protecció, la composició i el tipus de despesa, les fonts de finançament i els resultats que s'assolen. Aquesta gama de sistemes s'associa amb resultats socials i econòmics heterogenis al conjunt dels Estats Membres, i la diversitat que suposa representa al mateix temps una font important de coneixement i aprenentatge mutu.

El propòsit d'aquesta convocatòria és donar suport als Estats membres per a què revisen diversos aspectes dels sistemes de protecció social amb l'objectiu d'identificar mesures per a millorar la relació cost-efectivitat, tot incloent-hi el reforç de l'orientació del sistema quant a inversió social. La inversió social es defineix com el reforç de les capacitats presents i futures de les persones, especialment en termes de formació de capital humà i d'oportunitats d'ocupació.

Les subvencions en aquest sentit contribuiran a dur a terme reformes que oferisquen una protecció social universal adient amb el menor cost pressupostari possible i el major impacte positiu possible sobre l'ocupació i el creixement, tot fent per tant uns esquemes més sostenibles sota circumstàncies adverses quant a les condicions pressupostàries i demogràfiques.

En suma, s'espera que els projectes contribuïsquen a generar coneixement i base científica que ajude a conduir reformes en els programes nacionals.

Les subvencions concedides amb aquesta convocatòria permetran als Estats Membres accedir al coneixement i l'experiència d'altres països i organismes internacionals. Concretament, les subvencions es poden aprofitar per a:

  • l'anàlisi cost-efectivitat del sistema de protecció social (o d'alguna de les seues parts);
  • l'avaluació d'estratègies per a reformar la despesa o el finançament de la protecció social, amb una atenció especial a l'impacte de les reformes en la cobertura, adequació, despesa pública i incentius de conducta;
  • l'intercanvi de bones pràctiques i experiències de reformes anteriors.

En qualsevol cas, els projectes s'han de basar en les experiències i capacitats disponibles al país beneficiari de la subvenció, així com contribuir a les mateixes. Es poden finançar, per exemple:

  • revisions nacionals per part d'organismes internacionals,
  • comissions de servei d'assessors polítics d'un altre país,
  • rebre i fer visites d'estudi a països amb experiències rellevants,
  • tallers i seminaris.

 

Entitats elegibles

El sol·licitant coordinador ha de ser una administració pública competent o una agència estatal autoritzada a implementar l'acció. La resta de sol·licitants, en cas d'haver-hi, poden ser entitats sense finalitat lucrativa de qualsevol tipus.

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 2.000.000 euros.

 

Durada dels projectes

La durada del projecte no hauria d'excedir els 24 mesos.

 

Cofinançament

La contribució econòmica de la Comissió Europea no pot superar el 80% dels costos totals elegibles del projecte. S'espera finançar amb aquesta convocatòria al voltant de 10 projectes. La quantitat sol·licitada no hauria d'excedir els 500.000 euros.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran de manera electrònica mitjançant l'aplicació en línia SWIM i també en paper a la direcció postal que figura a la convocatòria abans del 7 d'octubre de 2013.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics