EURORECERCA NÚM 1147 Data: 27 d'agost de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Subvencions EEA-Grants de cooperació amb Noruega, Islàndia i Liechtenstein


eea

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) ha publicat, amb data 2 d'agost de 2013, la convocatòria anomenada EEA GRANTS de cooperació científica, industrial i tecnològica amb Noruega, Islàndia i Liechtenstein en el marc de projectes de R+D cofinançats pel Mecanisme Financer de l'Espai Econòmic Europeu 2009-2014 sota el Programa de Ciència i Tecnologia en Medi Ambient i Canvi Climàtic.

 

Els projectes EEA-Grants de recerca i desenvolupament són projectes empresarials de caràcter aplicat per a la creació i millora significativa d'un procés productiu, producte o servei presentats per una única empresa o per una agrupació empresarial, en l'àmbit de les energies renovables, l'eficiència energètica, el canvi climàtic i les tecnologies mediambientals. Els projectes poden incloure tant activitats de recerca industrial com activitats de desenvolupament experimental. Hi haurà una bonificació especial per als projectes que, a més a més, fomenten les relacions bilaterals mitjançant una col·laboració efectiva amb entitats dels països donants de la convocatòria (Noruega, Islàndia i Liechtenstein).

 

En relació amb aquesta convocatòria, el CDTI va celebrar el darrer 12 d'abril un seminari informatiu conjuntament amb l'entitat noruega Innovation Norway per a la promoció de la cooperació bilateral entre Espanya i Noruega. Les presentacions d'aquest esdeveniment estan disponibles al web del seminari.

 

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. Tota la informació es troba al web del CDTI en l'enllaç següent: http://www.cdti.es/index.asp?TR=C&IDR=1902

 

Temes convocats

L'objecte d'aquesta convocatòria és el finançament de projectes d'R+D amb l'objectiu d'obtenir productes, processos o serveis nous o significativament millorats en les àrees temàtiques d'energies renovables, eficiència energètica, tecnologies mediambientals i canvi climàtic. Els projectes elegibles han de mostrar un aspecte tecnològic diferencial sobre les tecnologies existents en el mercat en l'àmbit d'aquestes àrees temàtiques. Els projectes poden incloure tant activitats de recerca industrial com de desenvolupament experimental, segons les definicions del marc comunitari sobre ajudes estatals d'R+D+i.

 

Entitats elegibles

Els beneficiaris han de ser empreses establertes a Espanya. En el cas de projectes en col·laboració entre empreses espanyoles, es requereix la formació d'un consorci.

 

Pressupost

El pressupost indicatiu màxim de la convocatòria és de 94.939.617 euros.

Durada i pressupost del projecte

La durada dels projectes podrà ser de 12 a 24 mesos.

El pressupost finançable dels projectes haurà d'estar comprès entre un mínim de 175.000 euros i un màxim de 5.000.000 euros. En el cas de projectes de cooperació entre empreses espanyoles, el pressupost mínim serà de 500.000 euros. Les despeses subvencionables són: personal propi o contractat dedicats exclusivament al projecte, instrumental i equipament, material fungible, subministraments i productes, subcontractacions i costos indirectes.

Cofinançament

La cobertura financera serà d'un import mínim del 75% del pressupost total aprovat, sempre que no es superen els límits d'intensitat màxima permesos per la normativa comunitària d'ajudes d'estat. La modalitat d'ajuda al projecte serà una "ajuda parcialment reemborsable" (els detalls es poden consultar al web de la convocatòria).

Final del termini i presentació de sol·licituds

El termini de presentació acaba el 4 d'octubre de 2013 a les 12.00 h. (hora peninsular espanyola). La presentació es farà mitjançant l'aplicació telemàtica del CDTI.

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics