EURORECERCA NÚM 1164 Data: 30 d'octubre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria 10 de la Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI)

imi

La Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI) ha publicat, amb data 29 d'octubre de 2013, la desena convocatòria de propostes per a projectes de recerca farmacèutica precompetitiva. La presentació d'expressions d'interès (EOI) estarà oberta fins al proper 28 de gener de 2014.

 

IMI és una associació pública i privada, composta per la Comissió Europea i la Federació Europea d'Indústries Farmacèutiques (EFPIA en sigles angleses). IMI invita els consorcis de recerca a presentar propostes de projectes en el tema científic que figura més avall. Cadascú dels temes de recerca d'IMI està associat a un grup d'empreses farmacèutiques que són membres de l'EFPIA (podeu consultar la llista d'empreses associades al tema convocat en aquest enllaç).

 

Hi poden participar les empreses, universitats, organismes de recerca o altres entitats que desenvolupen activitats rellevants per als objectius d'IMI en els estats membres europeus o països associats amb el Setè Programa Marc. Altres tipus d'entitats diferents a les esmentades poden participar amb l'acord d'IMI. Serà benvinguda la participació activa de les associacions europees de pacients i agències reguladores.

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte europeu per a IMI, pot contactar amb la nostra oficina per tal d'obtenir major informació i assessorament, mitjançant el nostre correu electrònic operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

IMI va celebrar un webinari sobre aquesta convocatòria el darrer 24 d'octubre. Les presentacions es poden descarregar del seu web. La resta de webinaris informatius i tallers d'IMI es poden consultar a l'apartat d'esdeveniments: http://www.imi.europa.eu/content/events.

 

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. Tota la informació està disponible mitjançant l'enllaç següent:

http://www.imi.europa.eu/content/stage-1-8

 

DADES BÀSIQUES DE LA CONVOCATÒRIA

Tema convocat

The 10th Call topic is:

  • Immunological Assay Standardisation and Development for use in Assessments of Correlates Of Protection for Influenza Vaccines

Les expressions d'interès que es presenten hauran d'abordar tots els aspectes del tema convocat.

 

Pressupost indicatiu

La contribució financera total disponible d'IMI per als projectes subvencionables és de 6.100.000 euros com a màxim. La quantitat indicativa corresponent a la contribució en espècie d'EFPIA és de 6.100.000 euros.

 

Terminis i presentació de sol·licituds

La presentació de propostes segueix un procediment en dues fases. La primera fase consisteix en una presentació preliminar de propostes, anomenades "expressions d'interès". Les propostes preliminars seleccionades seran invitades a presentar-hi les propostes completes.

La presentació d'expressions d'interès es farà exclusivament de manera telemàtica mitjançant l'eina de presentació electrònica d'IMI, que rep el nom de SOFIA.

El termini de presentació d'expressions d'interès acaba el 28 de gener de 2014 a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les).

 

Consorcis

Per a presentar les expressions d'interès, els consorcis han d'estar compostos per al menys dos entitats independents entre si: organismes de recerca, universitats, PIMES, associacions de pacients o qualsevol altra entitat legal independent de les empreses farmacèutiques membres de l'EFPIA. Les entitats han de desenvolupar la seua activitat (relacionada amb els objectius d'IMI) en un estat membre o associat al 7PM. Els consorcis que superen la primera fase seran invitats a formar un nou consorci amb un mínim de dos empreses membres de l'EFPIA i associades als temes de la convocatòria (vegeu-ne la relació a aquest enllaç), per a presentar la proposta completa. El nombre mínim de participants és per tant quatre entitats independents.

 

Durada indicativa dels projectes

La durada indicativa dels projectes és de 5 anys.

 

Despeses elegibles

Despeses derivades de les activitats de recerca (personal, equipament, fungible, subcontractació de serveis) i d'altres activitats (gestió, formació i altres activitats com ara difusió, treball en xarxa, propietat intel·lectual i estudis). Respecte als costos indirectes, els beneficiaris poden optar per un dels mètodes següents: costos indirectes reals, mètode simplificat o taxa fixa d'un 20% dels costos directes elegibles, exclosos la subcontractació i reemborsament de despeses de terceres parts. El beneficiari ha d'aplicar el mateix mètode a tots els acords de subvenció d'IMI als que participe. Les despeses de les empreses farmacèutiques membres de l'EFPIA es consideren contribucions en espècie al projecte.

 

Cofinançament

La contribució d'IMI consisteix en un 75% de les despeses derivades de la recerca, i un 100% d'altres activitats, tot incloent-hi la gestió i activitats de formació.

 

Política de propietat intel·lectual

Els participants han de llegir i comprendre la política específica de propietat intel·lectual aplicable als projectes d'IMI (vegeu-ne el document en aquest enllaç)

 

Principis ètics

IMI no donarà suport als projectes que siguen contraris als principis ètics fonamentals i els recollits a l'article 6 de la Decisió nº 1982/2006/EC del Parlament Europeu i del Consell (Setè Programa Marc europeu d'R+D)

 

Tota la informació i presentació en línia d'expressions d'interès:
http://www.imi.europa.eu/content/stage-1-8

 

*** Eina per a trobar socis de projectes d'IMI: http://www.imi.europa.eu/content/partner-search

*** Canal d'IMI a YouTube: http://www.youtube.com/user/imichannel

*** Presentacions

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics