EURORECERCA NÚM 1169 Data: 8 de novembre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Ajuts del MINECO per a accions de programació conjunta internacional

mineco

El Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO) ha publicat els ajuts per a les accions de programació conjunta internacional, dins la convocatòria 2013 del procediment de concessió d'ajuts corresponents al Programa Estatal de Recerca, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat, en el marc del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016 (BOE Núm. 266 del 06-11-2013, pàg. 89295-89333)

 

Les convocatòries conjuntes internacionals esmentades a la convocatòria són les següents:

1. Programa Transnacional de Noves Tecnologies de Plantes i Bioeconomia Basada en el Coneixement (Plant-KBBE, Transnational Plant Alliance for Novel Technologies-towards implementing the Knowledge-Based Bio-Economy).


2. Programa internacional Material World Network de la Fundació Nacional per a la Ciència dels EUA (NSF, National Science Foundation).


3. Xarxes de Coordinació de l'Espai Europeu de Recerca (ERA-NET, European Research Area-Net), concretament:


a) ERA-NET CHIST-ERA, convocatòria conjunta en Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
b) ERA-NET-RUS, convocatòria conjunta en col·laboració amb la Federació Russa, en les àrees de materials innovadors i canvi climàtic.
c) ERA-NET NEW INDIGO, convocatòries conjuntes en col·laboració amb l'Índia: Convocatòria de projectes amb el Departament de Ciència i Tecnologia d'Índia (DST) en l'àrea de recerca sobre aigua, i convocatòria de projectes amb el Departament de Biotecnologia d'Índia (DBT) en el àrea de Biotecnologia aplicada a la salut humana.
d) ERA-NET Ecoinnovera, convocatòria conjunta en l'àrea d'ecoinnovació.
e) ERA-NET NEURON II, convocatòria conjunta en Neurociència.
f) ERA-NET ERA-IB 2, convocatòria conjunta en Biotecnologia Industrial.
g) ERA-NET CONCERT-JAPAN, convocatòria conjunta en colaboració amb Japó, en l'àrea d'emmagatzematge eficient i distribució d'energia.
h) ERA-NET SOLAR, convocatòria conjunta en les àrees solar fotovoltaica (PV) i solar de concentració (CSP).
i) ERA-NET CAPITA, convocatòria conjunta en l'àrea de catàlisi.
j) ERA-NET FORESTERRA, convocatòria conjunta en l'àrea de recerca forestal mediterrània.
k) ERA-NET BIODIVERSA, convocatòria conjunta amb JPI-FACCE, en l'àrea de biodiversitat en agricultura.


4. Empresa Comuna de Nanoelectrònica ENIAC (ENIAC-JU, European Nanoelectronic Initiative Advisory Council-Joint Undertaking).


5. Iniciatives de Programació Conjunta (JPI, Joint Programming Initiatives):


a) JPI Cultural Heritage and Global Change, convocatòria en l'àrea de patrimoni cultural.
b) JPI-Water Challenges in a Changing World, convocatòria en l'àrea de contaminants emergents i patògens d'origen antropogènic.

 

Les dades bàsiques de la convocatòria s'indiquen a continuació. El text complet està disponible al web del BOE en l'enllaç següent: http://www.boe.es/boe/dias/2013/11/06/pdfs/BOE-A-2013-11617.pdf

 

Característiques dels projectes

Serà objecte de finançament en aquesta modalitat d'actuació la participació d'entitats espanyoles integrants de consorcis que hagen concorregut prèviament en convocatòries conjuntes europees o internacionals on participa el Ministeri d'Economia i Competitivitat (vegeu-ne la llista de dalt).

Les actuacions subvencionades seran executades per equips d'investigació espanyols liderats per un investigador principal, que serà el responsable del desenvolupament de les activitats de la proposta espanyola dins el consorci internacional.

S'estableixen dues modalitats per a les accions:

-projecte individual, amb un equip d'investigació

-projecte coordinat, constituït per equips d'investigació, els quals presenten un subprojecte cadascú, segons la participació d'equips d'investigació espanyols a la proposta internacional. Els projectes coordinats hauran de reunir les següents característiques:

-Estaran formats per un mínim de dos i un màxim de quatre subprojectes. Un dels subprojectes serà liderat per l'investigador principal coordinador de la recerca, que serà responsable del seu seguiment i de la seua coordinació científica.

-Es podran finançar només alguns dels subprojectes, sempre que entre ells estiga inclòs el corresponent al coordinador. Si el subprojecte liderat pel coordinador no fora proposat per a finançament, la resta de subprojectes tampoc ho seran.

 

La durada de les accions podrà ser d'un, dos o tres anys, segons el programa internacional en el que s'inscriga. En qualsevol cas, la data de començament del projecte haurà de ser posterior a la data de publicació de la convocatòria internacional.

 

Tipus d'ajuts i pressupost

Els ajuts consistiran en subvencions i no poden ser cofinançades amb fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). Dites subvencions podran finançar total o parcialment el pressupost sol·licitat (la quantia es determinarà en cada cas segons les disponibilitats pressupostàries). La quantitat màxima destinada per a la totalitat d'aquests ajuts és de set milions d'euros del pressupost de despeses de 2013 (aquesta quantitat es podrà incrementar amb una quantitat addicional de fins a tres milions d'euros).

 

Les ajudes previstes en aquesta convocatòria es destinaran a cobrir les despeses relacionades amb el desenvolupament i execució de les activitats del projecte. En el cas de les universitats públiques, la modalitat serà de costos marginals. No s'aplicaran costos indirectes en aquestes actuacions.

 

Terminis i presentació de sol·licituds

Hi ha dos terminis de presentació de sol·licituds:

  • Primer termini: des del 7 de novembre de 2013 fins al 14 de novembre de 2013 a les 15.00 h. (hora peninsular espanyola)
  • Segon termini: des del 1 de febrer de 2014 fins al 31 de març de 2014 a les 15.00 h. (hora peninsular espanyola)

El personal de la Universitat de València interessat en presentar una sol·licitud, l'ha de trametre a l'Oficina de Projectes Europeus de Recerca (OPER-UV) al Campus de Blasco Ibáñez, a l'efecte que el representant legal de la Universitat de València puga completar la presentació de les sol·licituds mitjançant la seua signatura electrònica. Les sol·licituds s'hauran de rebre a l'OPER amb almenys un dia d'antelació sobre els terminis establerts a la convocatòria, per a poder-les supervisar i gestionar de manera adient.

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics