EURORECERCA NÚM 1185 Data: 9 de desembre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

El Consell de la Unió Europea aprova quatre programes per al període 2014-2020

lifecreative_europe
cosmeeasi_programme

El Consell de la Unió Europea ha aprovat formalment els següents programes per al període 2014-2020:

LIFE (Programa Europeu per al Medi ambient i la Acció pel Clima)

El programa LIFE es l'instrument financer europeu de suport als projectes mediambientals i d'acció pel clima. Amb un pressupost global de 3.400 milions d'euros, LIFE contribueix al desenvolupament sostenible i a la consecució dels objectius i metes de la Estratègia Europa 2020, el Setè Programa d'Acció Mediambiental de la Unió i altres plans i estratègies rellevants sobre el medi ambient i el clima.

LIFE es divideix en dos subprogrames, un per al medi ambient, que cobreix tres àrees prioritàries:

  • medi ambient i eficiència de recursos
  • natura i biodiversitat
  • informació i governança mediambiental

i un per a l'acció pel clima, que cobreix les tres àrees següents:

  • mitigació del canvi climàtic
  • adaptació al canvi climàtic
  • informació i governança en matèria del clima

- COSME (Programa per a la Competitivitat de les Empreses i les PIME)

Els objectius del programa COSME són facilitar a les PIME l'accès al finançament, crear un entorn favorable a la creació d'empreses i al creixement, encoratjar la cultura empresarial a Europa, incrementar la competitivitat sostenible de les empreses de la UE, ajudar a les empreses petites a operar fora de les seues fronteres i millorar l'accès al mercat. El programa compta amb un pressupost total de 2.300 milions d'euros per al període 2014-2020

COSME suposa la continuïtat d'iniciatives i accions desenvolupades sota el programa d'Emprenedoria i Innovació (EIP), com ara la xarxa Enterprise Europe Network, i donarà suport a les accions de coordinació en els àmbits assenyalats dutes a terme pels estats membres, abordant qüestions transnacionals específiques que poden ser més efectives a escala europea.

- EaSI (Programa per a l'Ocupació i la Innovació Social)

EaSI disposarà de 920 milions d'euros per al període 2014-2020. D'una banda, donarà suport a iniciatives de polítiques socials i promourà la mobilitat laboral, i de l'altra, facilitarà l'accès a microcrèdits i fomentarà l'empreneduria social. EaSI aglutina tres instruments financers existents: PROGRESS (Programa per a l'Ocupació i la Solidaritat Social), EURES (Xarxa Europea de Serveis Públics d'Ocupació) i l'instrument europeu de microfinances Progress.

Per al període 2014-2020, l'element "PROGRESS" d'EaSI continuarà les seues activitats actuals (anàlisi, aprenentatge mutu i subvencions) i tindrà un pressupost específic per a la innovació social i l'experimentació de polítiques socials.

- Europa Creativa (Programa de suport al sector creatiu i cultural europeu)

El programa Europa Creativa substitueix els programes MEDIA, MEDIA Mundus i el programa de Cultura. Amb un pressupost total de 1.400 milions d'euros per al període 2014-2020, el nou programa representa un increment d'un 9% en relació als programes anteriors.

L'objectiu central n'és reforçar la cooperació transfronterera entre els diferents sectors culturals arran d'Europa i del món. Mitjançant Europa Creativa, el sector cultural i el creatiu contribuiran a la diversitat cultural així com al creixement i la creació de llocs de treball a Europa, en sintonia amb la Estratègia Europa 2020 de creixement intel·ligent, sostenible i integrador.

Europa Creativa donarà suport a la indústria audiovisual mitjançant el subprograma MEDIA i també al sector cultural a través del subprograma Cultura. Amb el subprograma MEDIA, es finançaran activitats de formació, desenvolupament, distribució, agències de venda, promoció (fires i festivals) i xarxes de cinema. A més, Europa Creativa establirà a partir de l'any 2014 un nou fons de garantia financera per a les indústries culturals i creatives.

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics