EURORECERCA NÚM 1191 Data: 27 de desembre de 2013

SUBSCRIPCIONS

 

 

Convocatòria del programa Hèrcules II: Formació en la lluita contra el frau

olaf

La Comissió Europea ha publicat al DOUE nº C 378/34 del 24 de desembre de 2013 una convocatòria de propostes pertanyent al programa Hèrcules II, gestionat per l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF). La convocatòria finançarà activitats de formació específiques de suport a la lluita i la prevenció contra el frau, segons la relació que figura més avall.

 

El personal investigador de la Universitat de València amb interès per aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina a l'adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini acaba el 6 de març de 2014. Cal tenir en compte que cada sol·licitant pot presentar només una proposta, i que els criteris d'elegibilitat estableixen que el sol·licitant ha de ser una administració pública de caràcter nacional o regional.

 

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es troba en l'enllaç següent:

http://ec.europa.eu/anti_fraud/about-us/funding/lawyers/index_en.htm

 

Temes de la convocatòria

Les accions afavorides per l'OLAF contribuiran a prevenir el frau que perjudica els interessos financers de la UE, sobre tot per mitjà dels intercanvis d'experiències entre les diferents administracions dels Estats Membres i per mitjà de la disseminació del coneixement existent, tant general com específic, sobre les àrees adients.

Les subvencions també estan concebudes per a promoure la formació de xarxes entre els Estats Membres, els països en vies d'adhesió, els països candidats i els tercers països, amb vistes a facilitar els intercanvis d'informació, experiències i millors pràctiques, i alhora respectar les tradicions de cada Estat Membre.

Finalment, les accions contribuiran a la difusió de l'OLAF entre un públic ample, i millorar així la cooperació, tant a escala nacional com internacional, mitjançant la comprensió de les relacions existents entre la Unió Europea i els organismes nacionals.

 

Pel que fa als tipus d'accions, l'OLAF concedirà subvencions per a l'organització de:

-Activitats de formació: conferències, seminaris, col·loquis, cursos, formació a distància, simposis, tallers, formació pràctica.

-Intercanvis de millors pràctiques, tot incloent-hi l'avaluació del risc de frau.

 

Les àrees prioritàries de formació identificades per aquesta convocatòria són les següents:

-Accions formatives necessàries per a instal·lar, manejar i mantenir l'equipament tècnic necessari per a donar suport i reforçar la capacitat operativa dels organismes encarregats de fer complir la llei i les seues activitats, per a protegir els interessos financers de la UE.

-Formació del personal dels organismes encarregats de fer complir la llei, per a manejar els escàners de raigs X emprats per a inspeccionar vehicles, contenidors i camions en les fronteres interiors i exteriors de la UE per a detectar carregaments il·legals de mercaderies.

-Formació del personal dels organismes encarregats de fer complir la llei, per a la correcta interpretació de les imatges generades pels escàners de raigs X emprats en la detecció de carregaments il·legals de mercaderies.

-Activitats dutes a terme pels entrenadors d'animals rastrejadors, com ara gossos, rates, porcs o abelles, emprats per a la detecció de mercaderies il·legals.

 

Pressupost

El pressupost total de la convocatòria és de 1.000.000 euros.

 

Durada de les accions

Els projectes han de començar, com a prompte, el dia 15 de setembre de 2014, i no han d'acabar més tard del 15 de setembre de 2015.

 

Taxa de cofinançament

El límit màxim de la subvenció és de fins al 80% dels costos subvencionables de les activitats.

 

Despeses subvencionables

Són subvencionables els costos directes següents: despeses de personal participant en les activitats i les seues despeses de viatge, despeses d'intèrprets, costos d'amortització d'equips, despeses de difusió i avaluació de les activitats. També s'hi inclouen les despeses de participació de representants de determinats grups de països (vegeu-ne el text complet de la convocatòria). La subcontractació s'admet per a tasques específiques de durada determinada. Pel que fa als costos indirectes, es calcula amb una taxa fixa del 7% com a màxim, sobre els costos totals directes elegibles del projecte.

 

Termini i presentació de sol·licituds

El termini de presentació acaba el 6 de març de 2014 . Les sol·licituds s'han de presentar davant l'OLAF tant per correu postal com electrònic, a les adreces indicades al text de la convocatòria.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics