EURORECERCA NÚM 1223 Data: 26 de març de 2014

SUBSCRIPCIONS

Nova adreça:
OPER Universitat de València
Edifici Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. València.

 

Segona convocatòria de l'era-net SUSFOOD

susfood

L'era-net SUSFOOD té oberta fins al dia 1 d'abril de 2014 la presentació de propostes preliminars de la segona convocatòria de propostes per a projectes de recerca transnacionals, en el camp de la producció i el consum d'aliments de manera sostenible.

 

 

SUSFOOD és una xarxa de l'espai europeu de recerca, formada per 25 organismes de 16 països europeus. Promou la recerca pluridisciplinària que inclou camps diversos com la biologia, l'enginyeria alimentària i les ciències socials, per a assolir els objectius següents:

  • Desenvolupar sistemes d'alimentació sostenibles des de la producció al consum, per a incrementar-ne la sostenibilitat de la producció alimentària i, al mateix temps, reduir el desaprofitament d'aliments i limitar l'impacte mediambiental.
  • Millorar-ne la qualitat de vida mitjançant la millora sostenible de la qualitat dels aliments, i assegurar la resiliència de la cadena alimentària.
  • Fomentar la sostenibilitat entre els consumidors pel que fa a la conducta alimentària i l'elecció d'aliments.
  • Millorar la competitivitat i el creixement econòmic de la indústria alimentària europea, en particular de les pime.

 

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. El personal investigador de la Universitat de València amb interès a presentar una proposta, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant el telèfon 96-3983621 o el correu electrònic operuv@uv.es.

 

La informació completa està disponible en l'enllaç següent: https://www.susfood-era.net/index.php?index=199

 

 

DADES BÀSIQUES

 

Temes convocats

1) Innovation in food processing technologies

2) Redesign input, waste and side flow strategies to increase resource efficiency and provide added value in food processing, manufacture etc.

3) Interdisciplinary research approach to innovative food products and use of new raw materials for food products

 

La convocatòria està dividida en dues seccions:

  1. Investigació: consorcis formats per organismes de recerca
  2. Investigació i innovació: consorcis formats per organismes de recerca i per empreses

 

Països participants

Alemanya, Bèlgica (Flandes), Dinamarca, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Països Baixos, Polònia, Romania, Espanya, Suècia, Turquia i Regne Unit.

Els organismes finançadors espanyols són l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA) que finançarà projectes, tant de la secció 1 (investigació) com de la secció 2 (investigació i innovació) d'organismes públics de recerca i universitats (les empreses poden participar com a socis en el consorci si cobreixen les seues despeses amb els seus recursos propis), i el Departament de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat del Govern Basc - Fundació Basca per a la Seguretat Agroalimentària (ELIKA) del País Basc, que finançarà projectes de participants només d'aquesta regió.

Vegeu-ne les condicions de finançament nacional d'Espanya i de la resta dels països participants en aquest enllaç.

 

Consorci

Els consorcis han d'incloure com a mínim investigadors de tres països dels que participen a la convocatòria. Investigadors d'altres països poden formar part del consorci com a socis de projecte, sempre que asseguren el seu propi finançament.

 

Pressupost

El pressupost total aportat pels organismes participants a SUSFOOD per aquesta convocatòria és de 7.380.000 euros. El pressupost de l'INIA és de 250.000 euros. El pressupost d'ELIKA és de 100.000 euros.

 

Durada dels projectes

La durada màxima dels projectes és de tres anys.

 

SUSFOOD META KNOWLEDGE BASE

La inscripció en la base de dades de recerca de SUSFOOD (http://susfood-db-era.net) és un prerequisit de la convocatòria.

 

Termini i presentació de propostes

La presentació de propostes segueix un procediment en dues fases: presentació de propostes preliminars i presentació de propostes completes. El termini de presentació de propostes preliminars a la Secretaria de SUSFOOD acaba el 1 d'abril de 2014 a les 15.00 h. CET. Les propostes preliminars seleccionades seran invitades a presentar-hi les propostes completes.

Els participants del País Basc han d'enviar una còpia de la proposta preliminar al punt de contacte de ELIKA abans de lliurar-la a SUSFOOD.

Els participants per part de l'INIA han d'enviar una còpia de la proposta preliminar i una còpia de la proposta completa al punt de contacte de l'INIA en les respectives dates límit de les dues etapes de la convocatòria.

 

Contacte ELIKA i INIA

Spain - Basque Country; Basque Foundation for Agro-Food Safety (ELIKA)
Antton Alza
Phone: +34 945 122176
e-mail: aalza@elika.net

Spain; National Institute of Agricultural Research, Technology and Food (INIA)
Anabel de la Peña
Phone: +34 913 47 8776
e-mail: anaisabel.delapena@inia.es

 

Informació completa sobre la convocatòria i presentació de propostes en línia:

https://www.susfood-era.net/index.php?index=199

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROAGROBIO (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROAGROBIO Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROAGROBIO.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics