EURORECERCA NÚM 1236 Data: 23 de maig de 2014

SUBSCRIPCIONS

Nova adreça:
OPER Universitat de València
Edifici Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. València.

 

Primera convocatòria d'EaSI per a innovacions de polítiques socials de suport a les reformes dels serveis socials


ec_logo

La Comissió Europea (CE) ha publicat la primera convocatòria de propostes corresponent al programa EaSI (secció PROGRESS), per a projectes d'innovació de polítiques socials de suport a les reformes dels serveis socials. Aquesta convocatòria porta per codi VP/2014/008 i està gestionada per la Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la CE.

 

Les investigadores i els investigadors de la Universitat de València interessats a participar-hi, han de formar part d'un consorci liderat per una administració pública nacional, regional o local competent en l'establiment de polítiques o en proveir serveis socials. Per tal d'obtenir el nostre suport tècnic a l'hora de preparar la proposta, el personal de la UV pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació davant la DG d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea acaba el 30 de juliol de 2014.

 

Trobareu les dades bàsiques de la convocatòria més avall. La informació completa està disponible per mitjà de l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en&callId=408&furtherCalls=yes

 

Temes convocats

**El que segueix és un text abreujat. Consulteu el text complet original en anglès de la convocatòria

L'objectiu general és impulsar la innovació i les reformes dels serveis socials que aborden els principals reptes identificats a la convocatòria i, al mateix temps, desenvolupar respostes innovadores davant la situació real de les nacions, regions i localitats europees, en línia amb l'enfocament actual d'inversió social.

Aquesta convocatòria, inclosa a l'eix Progress del programa EaSI, promou l'experimentació de polítiques socials com a mètode per a assajar i avaluar solucions innovadores. L'experimentació de polítiques socials es considera una eina per a mesurar l'impacte d'una nova política o una nova acció a petita escala, amb l'objectiu de reproduir-la a escala major si es demostra la seua efectivitat.

La convocatòria té dos objectius específics: 1) usar les innovacions de polítiques socials per a emprendre reformes estructurals en el context de l'Estratègia Europa 2020, concretament les recomanacions nacionals específiques rebudes pels Estats Membres com a part del Semestre Europeu; i 2) reforçar la col·laboració formal entre els sectors públic, privat i de la societat civil dedicats a promoure activitats de conscienciació ciutadana sobre l'ús i els beneficis de la innovació aplicada a les polítiques socials.

Les àrees de la convocatòria són les següents: finestreta única, enfocament personalitzat i partenariats innovadors.

1. Finestreta única

Les finestretes úniques són una forma avançada d'integració que comprèn el subministrament de diversos serveis en un únic lloc. Aquesta forma d'integració pot implicar una major coordinació entre serveis però, al mateix temps, pot també portar a l'establiment d'un únic organisme amb més o menys autonomia en la presa de decisions, la qual cosa pot derivar en canvis estructurals més profunds.

Aquesta manera d'abordar la innovació en els serveis socials requereix donar el següents passos:

  • Integració dels sistemes d'informació per a reduir la duplicació, proporcionar una base per a un enfocament holístic i personalitzat en el camp del subministrament de serveis, i contribuir a combatre el frau.
  • Integració dels serveis d'ocupació amb els serveis d'assistència social i els serveis d'accessibilitat o facilitadors.
  • Reduir la complexitat dels serveis d'accès per mitjà, entre d'altres, de la simplificació dels requisits.
  • Millorar la coordinació entre els diferents nivells de govern (central, regional o local) per a la millora en general del subministrament de serveis.
  • Coordinació dels sistemes tributaris i de prestacions, i parar atenció a l'impacte de diversos programes a nivell individual.

2. Enfocament personalitzat a través de gestors personals

Un gestor personal és una forma de servei integrat a nivell individual. Un enfocament personalitzat en l'àmbit dels serveis socials pot incloure treballar per a identificar les respostes i la seua rellevància respecte a la situació d'una persona, així com desenvolupar la capacitat de l'usuari per a rebre'ls i per a establir vincles amb els serveis rellevants.

 

3. Partenariats innovadors

Els partenariats poden incloure organismes públics i privats rellevants, així com organitzacions de la societat civil. Poden significar en principi un augment en la quantitat d'informació compartida (per mitjà de la integració de bases de dades) però també pot resultar en l'establiment d'acords sobre enfocaments comuns o, d'una manera més avançada, pot esdevenir en la creació formal d'un organisme de govern. Sovint les fonts més fructíferes d'idees, de finançament i de nous enfocaments per a crear valor social provenen de col·laboracions intersectorials i de partenariats estratègics per al subministrament de serveis socials de manera innovadora.

 

Entitats elegibles

El projecte l'ha de presentar un consorci d'entitats liderat pel sol·licitant, qui ha de ser una administració pública nacional, regional o local, competent en l'establiment de polítiques socials o el subministrament de serveis socials. Aquesta entitat líder ha d'integrar en el consorci almenys a un cosol·licitant, que pot ser altra administració pública, o un organisme públic, y/o organitzacions de la societat civil i del sector privat. Les propostes les presenta el representant legal de l'entitat sol·licitant líder, en nom de la resta de membres del consorci.

S'anima especialment a la participació de membres d'estructures acadèmiques, centres de recerca o organitzacions internacionals.

Els membres del consorci han d'estar establerts a un dels Estats Membres de la Unió Europea, o països EFTA/EEA, o països candidats / candidats potencials, d'acord amb els termes establerts en els acords de participació dels programes de la Unió Europea.

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 9.200.000 euros. La subvenció sol·licitada ha d'estar compresa entre un mínim de 750.000 i un màxim de 2.000.000 euros.

 

Durada dels projectes

La durada del projecte serà entre 24 i 36 mesos.

 

Cofinançament

La contribució econòmica de la Comissió Europea no pot superar el 80% dels costos totals elegibles del projecte.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran de manera electrònica mitjançant l'aplicació en línia SWIM i també en paper a la direcció postal que figura a la convocatòria abans del 30 de juliol de 2014.

Informació completa de la convocatòria

Tota la informació es troba mitjançant el web de la Comissió Europea següent:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en&callId=408&furtherCalls=yes

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics