EURORECERCA NÚM 1246 Data: 18 de juny de 2014

SUBSCRIPCIONS

Nova adreça:
OPER Universitat de València
Edifici Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. València.

 

Convocatòria EIBURS 2014 de l'Institut Banc Europeu d'Inversions


      eib_institute

L'Institut Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha publicat al DOUE nº C 186/8 del 18 de juny de 2014 una convocatòria de subvencions EIBURS en el marc del seu Programa de Coneixement. El BEI canalitza la major part de les seues relacions institucionals amb les universitats a través del seu Programa de Coneixement, que es compost alhora de tres programes diferents:

— el programa EIBURS de mecenatge a favor de la recerca universitària.

— el programa STAREBEI de beques de pràctiques per a joves investigadors dedicats a projectes conjunts BEI-universitats.

les Xarxes Universitàries BEI, un mecanisme de cooperació ofert a les xarxes universitàries que per les seues característiques presenten una afinitat especial amb els objectius del grup BEI.

EIBURS ofereix subvencions a centres universitaris de recerca dedicats a especialitats i temes d'interès fonamental per al BEI. Les subvencions, fins a 100.000 euros anuals durant un període de tres anys, es concedeixen, per mitjà d'un procediment competitiu, a departaments universitaris o centres de recerca vinculats a universitats dels estats membres de la UE, els països candidats o candidats potencials que tinguen una especialització reconeguda en les àrees seleccionades pel BEI, a fi de permetre'ls ampliar les seues activitats en aquestes àrees. La proposta seleccionada haurà de presentar una sèrie de resultats (recerca, organització de cursos o seminaris, creació de xarxes, divulgació dels resultats, etc.) que es convindran contractualment amb el banc.


De cara al curs acadèmic 2014-2015, el programa EIBURS ha assenyalat tres noves línies de recerca. A continuació resumim aquestes dos línies. En trobareu la informació completa en aquest enllaç. Més informació al web de l'Institut BEI: http://institute.eib.org

 

Anàlisi econòmica de les inversions en eficiència energètica (EE)

S'espera que el centre universitari de recerca que reba suport per part d'EIBURS establisca un programa de recerca que desenvolupe un marc general d'avaluació de l'impacte de les inversions en eficiència energètica sobre el benestar, i ho aplique a una anàlisi del cost-benefici de diferents tipus d'inversions (que incloga nous bens i la renovació de bens existents). El projecte proposat podrà incloure altres activitats que el centre de recerca vullga implementar gràcies al finançament concedit per a la línia de recerca, entre les quals: organització de cursos i seminaris, creació de bases de dades, realització d'enquestes.

 

Canvi demogràfic a la UE, persones d'edat molt avançada i la necessitat de models innovadors per a una assistència a les persones grans més eficient

S'espera que el centre universitari de recerca que reba el suport d'EIBURS establisca un programa de recerca centrat en l'anàlisi dels enfocaments tradicionals i dels enfocaments innovadors per a abordar la qüestió. Les activitats i resultats prevists hi inclouen: recerca qualitativa i quantitativa (incloses les enquestes, entrevistes, revisió de bibliografia, etc.); informes, estudis detallats sobre polítiques i models de necessitats de finançament prevists; organització de seminaris, activitats de difusió; creació de bases de dades.

 

Impacte del microfinançament en la inclusió financera i social a Europa

El microfinançament es pot considerar una activitat que pot tenir un impacte positiu en el finançament inclusiu i servir com a eina política important per als responsables polítics. Entre els exemples de plans de microfinançament europeus es poden incloure l'instrument financer de microfinançament per a l'ocupació i la inclusió social PROGRESS, llançat en 2010, i la finestreta de microfinançament del posterior Programa de la UE per a l'Ocupació i la Innovació Social (EaSI), anunciat en 2013.

 

El centre de recerca que reba suport mitjançant EIBURS haurà de dur a terme un programa de recerca centrat en les qüestions clau relacionades amb el microfinançament esmentades en el text de la convocatòria i basat sobre tot en l'experiència europea. A més, les propostes se centraran, des del punt de vista geogràfic, en els 28 països de la UE principalment.

 

El projecte proposat podrà incloure altres activitats, com ara organització de cursos i seminaris, creació de bases de dades, realització d'enquestes.

 

El termini per a la presentació de propostes acaba el 30 de setembre de 2014. Les propostes s'han de trametre en francès o en anglès a l'adreça següent:

 

Exemplar electrònic: events.eibinstitute@eib.org,

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics