EURORECERCA NÚM 1263 Data: 3 de setembre de 2014

SUBSCRIPCIONS

Nova adreça:
OPER Universitat de València
Edifici Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. València.

 

Preanunci de la primera convocatòria d'ERANet-LAC


eranet-lac

La xarxa de l'espai europeu de recerca anomenada ERANet-LAC ha publicat informació preliminar sobre la primera convocatòria de propostes que publicarà el proper 16 de setembre de 2014. Aquesta xarxa és una iniciativa de cooperació biregional entre la Unió Europea, d'una banda, i Llatinoamèrica i el Carib, de l'altra, sobre ciència i tecnologia.

 

Com és habitual amb l'esquema ERA-NET, es tracta de una convocatòria conjunta entre les agències finançadores nacionals que formen part de la xarxa, on cada país finança (segons la normativa nacional respectiva) els seus grups d'investigació que participen amb èxit a la convocatòria transnacional. En el cas d'Espanya, els organismes finançadors són l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) i el Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

 

Les agències finançadores que formen part de la xarxa decideixen si participen o no a cada convocatòria concreta de l'era-net. En aquesta primera ocasió, i segons la informació preliminar de la convocatòria facilitada per ERANet-LAC, Espanya hi participarà en els següents temes de recerca:

  • Small-scale self-sustainable biorefineries for multi-feedstock processing of agro-industrial and urban wastes for advanced biofuels, biobased chemicals and biomaterials.
  • Participating countries: Argentina, Belgium, Chile, Colombia, Dominican Republic, France, Germany, Mexico, Norway, Panama, Peru, Portugal, Romania, Spain.

  • Towards Zero Carbon Energy Systems for heating and cooling in industrial processes by means of solar technologies including the envelopes of the buildings.
  • Participating countries: Argentina, Chile, Dominican Republic, Mexico, Norway, Panama, Peru, Portugal, Romania, Spain, Turkey.

  • Evaluation of low-threshold interventions to tackle chronic metabolic disorders and their associated cardiovascular diseases in EU and LAC countries.
  • Participating countries: Argentina, Belgium, Brazil, Chile, Dominican Republic, France, Panama, Peru, Romania, Spain, Turkey.

  • Research in prevention of infectious diseases and promotion of well-being.
  • Participating countries: Argentina, Belgium, Brazil, Chile, Dominican Republic, Germany, France, Panama, Peru, Romania, Spain.

Un dels requisits per a presentar-se a la convocatòria és que al projecte participen com a socis un mínim de quatre entitats de quatre països diferents, incloent-hi dos socis de cada regió i amb un màxim de dos socis per país. Un dels socis ha d'actuar com a coordinador.

 

Els projectes tindran una durada màxima de 36 mesos. Segons el calendari previst, la convocatòria obrirà el termini de presentació de propostes el 16 de setembre de 2014 i el tancarà el 27 de novembre de 2014.

 

L' anunci preliminar d'aquesta convocatòria es pot consultar mitjançant l'enllaç següent:

http://eranet-lac.eu/assets/moxiemanager/Preannouncement-Text_1st%20ERA%20Net%20LAC%20call.pdf

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROAGROBIO (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROAGROBIO Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROAGROBIO.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics