EURORECERCA NÚM 1293 Data: 6 de novembre de 2014

SUBSCRIPCIONS

Nova adreça:
OPER Universitat de València
Edifici Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. València.

 

Primera convocatòria d'ERANETMED sobre energies renovables

eranetmed

ERANETMED ha publicat la primera convocatòria, anomenada "Convocatòria de propostes de recerca sobre energies renovables, recursos hídrics i les seues connexions per a la regió mediterrània".

ERANETMED és una xarxa de l'espai europeu de recerca (era-net) creada per a coordinar els programes de recerca de diferents estats membres de la UE, països associats i països socis mediterranis. Concretament, l'objectiu d'ERANETMED és reforçar la col·laboració i les capacitats comunes dels programes d'aquests països per a abordar alguns dels reptes principals que enfronta el Mediterrani, i enfortir la cooperació euromediterrània en matèria de recerca. Espanya hi participa a través del Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

A continuació se n'indiquen les principals característiques d'aquesta convocatòria. El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant l'adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621. La informació completa es troba als webs següents:

ERANETMED: http://www.eranetmed.eu/index.php/eranetmed-news/46-call-announcement

MINECO: enllaç

 

Temes convocats

Encara que la convocatòria ha obert diversos temes, el MINECO participa al tema següent:

2.2.1 Renewable energies and energy efficiency (call identifier: JC-ENERGY-2014)

  • a. Hybrid renewable energy system integration
  • b. Smart Micro-grids
  • c. Renewable energy and energy efficiency for smart and rural communities

Vegeu-ne la descripció sencera en el text de la convocatòria.

Les activitats del projecte poden ser de quatre tipus: Recerca col·laborativa, innovació, construcció de capacitats i mobilitat (vegeu-ne la descripció de cadascú en el text de la convocatòria). Com a condició bàsica, tots els projectes han de ser de recerca col·laborativa. S'anima els sol·licitants a proposar projectes que incloguen, a més, un dels altres tipus d'activitats esmentats.

Com a temes transversals, es troben les qüestions socioeconòmiques, de governança, de TIC i de gènere. S'anima els sol·licitants a tenir en compte aquests aspectes importants en les seues propostes.

 

Candidats elegibles

MINECO només finançarà les universitats i centres públics de recerca, així com organismes de recerca privats sense finalitat lucrativa i centres tecnològics.

Encara que les empreses no poden obtenir finançament d'aquesta convocatòria, el MINECO encoratja el sector privat a participar-hi amb els seus propis fons o amb fons provinents d'altres convocatòries nacionals o regionals.

 

Consorci i països participants

Hi participen agències finançadores de quinze països i una organització internacional: Alemanya, Algèria, Egipte, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Jordània, Líban, Malta, Marroc, Portugal, Tunísia, Turquia i Xipre.

El MINECO estableix que les propostes han de ser presentades per un consorci compost com a mínim de quatre socis pertanyents a quatre països diferents de la xarxa ERANETMED, amb un mínim de dos països de cada regió. El consorci no pot sobrepassar el número de dos socis per país.

 

Cofinançament

El MINECO pot finançar fins al 100% dels costos marginals del projecte, en les categories de despeses següents:

  • despeses de personal per a contractes temporals (excloses les beques),
  • costos directes (fungible, equipament petit, viatges, altres despeses)

Fins al 50% dels costos totals per a les institucions que poden adoptar l'esquema de costos totals, i d'acord amb les normes nacionals. Els costos indirectes (overheads) no són elegibles.

El finançament màxim del MINECO és 100.000 euros per soci (140.000 euros si el soci espanyol és el coordinador del projecte). Si hi participen dos socis espanyols a la mateixa proposta, el finançament màxim de la part espanyola no hauria de sobrepassar els 150.000 euros per projecte. Si un d'ells és el coordinador, aquesta quantitat pot ser major depenent dels objectius.

 

Durada del projecte

Els projectes poden tenir una durada d'entre 24 i 36 mesos.

 

Termini i presentació de sol·licituds

El procediment consisteix en la presentació en línia de la proposta completa en una sola fase, el final del termini de la qual és el 2 de febrer de 2015 a les 17 h. CET. Una vegada superat el procés de selecció transnacional, el MINECO invitarà formalment els organismes públics espanyols a presentar-se a la convocatòria de 2015 d'Accions de Programació Conjunta Internacional del Programa Estatal d'Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat.

 

Tota la informació d'aquesta convocatòria i l'eina de presentació de propostes en línia es troba en l'adreça web següent:

http://www.eranetmed.eu/index.php/eranetmed-news/46-call-announcement

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROENERGIA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROENERGIA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROENERGIA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics