EURORECERCA NÚM 1344 Data: 17 d'abril de 2015

SUBSCRIPCIONS

 

 

Jornada: Horitzó 2020 i el tractament de les Ciències Socials i les Humanitats

H2020_DRET

Jornada informativa

La nova política de recerca i innovació de la Unió Europea:

Horitzó 2020 i el tractament de les ciències socials i les humanitats

Data: 22 d'abril de 2015 a les 17 h.

Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Dret (planta baixa)

Universitat de València - Campus dels Tarongers

 

Segons el Programa Específic d'Horitzó 2020, publicat l'any 2013, la recerca en l’àmbit de les ciències socials i les humanitats s’integrarà plenament en cadascun dels objectius específics d’Horitzó 2020. Açò inclourà àmplies oportunitats de suport a la recerca a través del Consell Europeu de Recerca, les accions Marie Curie o l’objectiu específic de les infraestructures de recerca.


Amb aquesta finalitat, les ciències socials i les humanitats s’incorporaran com un element essencial de les activitats necessàries per millorar el lideratge industrial i per abordar cadascun d'aquests reptes de la societat. Per a assolir-ho, és necessari, entre altres coses, comprendre els factors determinants de la salut i optimitzar l’eficàcia dels sistemes sanitaris, finançar les polítiques destinades a reforçar les zones rurals, investigar i preservar el patrimoni i la riquesa culturals d'Europa, promoure l’elecció informada del consumidor, crear un ecosistema digital inclusiu basat en el coneixement i la informació, solidesa en la presa de decisions sobre política energètica i per garantir una xarxa elèctrica europea accessible al consumidor i la transició cap a un sistema d'energia sostenible, promoure una política de transport basada en dades, recolzar estratègies d’adaptació i mitigació del canvi climàtic, iniciatives per promoure un ús eficient dels recursos i mesures destinades a aconseguir una economia verda i sostenible, i tenir en compte aspectes culturals i socioeconòmics de seguretat i qüestions relacionades amb la gestió del risc (inclosos els aspectes jurídics i relatius als drets humans).


A més, l’objectiu específic «Europa en un món canviant. Societats inclusives, innovadores i segures» recolzarà la recerca sobre qüestions horitzontals en l’àmbit de les ciències socials i les humanitats, com ara la generació de creixement intel·ligent i sostenible, les transformacions socials en les societats europees, la innovació social, la innovació en el sector públic o la posició d’Europa a escala mundial.

 

Aquests aspectes i més es debatran a la jornada organitzada per la Facultat de Dret de la Universitat de València i que es celebrarà el 22 d'abril de 2015 a les 17 h. a la Sala de Graus (Campus dels Tarongers). Les persones interessades poden consultar el programa adjunt.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics