EURORECERCA NÚM 1379 Data: 6 d'octubre de 2015

SUBSCRIPCIONS

 

 

Primera convocatòria del programa INTERREG MEDITERRANI


interreg mediterranian

La primera convocatòria de projectes del programa INTERREG MEDITERRANI, corresponent a la nova programació 2014-2020, ha obert el termini de presentació de propostes. El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta de projecte, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant l'adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621.

 

El principal objectiu del programa MED es promoure un creixement sostenible en l'àrea mediterrània, per mitjà d'impulsar idees i pràctiques innovadores, així com propiciar un ús raonable dels recursos. A més, el programa afavoreix la integració social ja que es tracta d'una cooperació integrada i basada en el territori.

 

quatre principals eixos d'actuació: l'eix 1, Innovació; l'eix 2, Economia baixa en carboni; l'eix 3, Recursos naturals i culturals; i l'eix 4, Governança. En aquesta convocatòria, se n'han convocat temes dels eixos 1, 2 i 3.

med axis

Font: presentació del Programa Interreg Mediterrani 2014-2020

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. Tota la informació està disponible a través del web del programa, en la pàgina següent:

http://interreg-med.eu/en/first-call-for-project-proposals/

Temes convocats

A sota s'enumeren els temes convocats. Fent clic a sobra el títol de l'objectiu específic, portarà a la descripció sencera (pdf) en anglès.

Eix 1: Promoure les capacitats mediterrànies d'innovació per a desenvolupar un creixement intel·ligent i sostenible.

Objectiu específic 1: Incrementar-ne l'activitat transnacional dels clústers i xarxes innovadores dels sectors clau de l'àrea MED. Conté 4 subtemes: Creixement blau, Creixement verd, Indústries creatives i culturals, i Innovació social.

Eix 2: Fomentar l'eficiència energètica i les estratègies per a una economia baixa en carboni en territoris específics de l'àrea MED: ciutats, illes i zones rurals.

Objectiu específic 2.1: Augmentar la capacitat de gestionar millor l'energia en edificis públics a escala transnacional.

Objectiu específic 2.2: Incrementar la porció de fonts locals d'energia renovable en les estratègies i plans mixtos dels territoris específics de l'àrea MED.

Objectiu específic 2.3: Incrementar-ne la capacitat d'usar sistemes de transport existents baixos en carboni i les connexions multimodals entre ells.

Eix 3: Protegir i promoure els recursos naturals i culturals mediterranis.

Objectiu específic 3.1: Ampliar el desenvolupament del turisme costaner i marítim en l'àrea MED de manera que siga sostenible i responsable.

Objectiu específic 3.2: Mantenir la biodiversitat i els ecosistemes naturals mitjançant el reforç de la gestió i de les xarxes de les àrees protegides.

 

Tipus de projectes

S'han convocat els següents tipus de projectes, anomenats "modulars":

M1: Estudis (anàlisis DAFO, tecnologia, anàlisis comparatives, models, plans d'acció, estratègies, instruments)

M2: Proves (estudis preliminars i de viabilitat, activitats pilot, plans de transferència de resultats)

M3: Capitalització (recomanacions polítiques, convenis, acords, propostes de procediments i de regulació, estatuts, protocols)

M1+M2: Estudis i proves

M2+M3: Proves i capitalització

 

Durada dels projectes

M1: Estudis, durada màxima de 18 mesos

M2: Proves: durada màxima de 30 mesos

M3: Capitalització: durada màxima de 18 mesos

M1+M2: Estudis i proves: durada màxima de 36 mesos

M2+M3: Proves i capitalització: durada màxima de 36 mesos

 

Entitats elegibles

  • Organismes públics locals, autonòmics o regionals, i nacionals.
  • Institucions privades, incloent-hi empreses privades, amb personalitat jurídica.
  • Organismes internacionals que actuen sota la legislació nacional d'un país pertanyent al territori MED o, amb restriccions, sota la legislació internacional.

El soci principal del projecte (lead partner) ha de ser un organisme públic basat en la part de la Unió Europea de l'àrea del programa Interreg MED.

 

Regions elegibles

El territori elegible del Programa Interreg Mediterrani són les regions mediterrànies dels següents països:

  • Unió Europea: Grècia, Espanya, França, Croàcia, Itàlia, Xipre, Malta, Portugal, Eslovènia, Regne Unit.
  • Tercers països: Albània, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro.

Consulteu al web del Programa MED l'àrea de cooperació amb detall.

 

Consorci

El nombre mínim de beneficiaris que haurà de tenir un projecte és de 4 entitats pertanyents a 4 països diferents, dels quals un mínim de 3 socis han de pertànyer a un Estat Membre de la UE de l'àrea MED.

Consulteu el Manual de Programa, secció 2.1, on es donen les recomanacions de grandària del consorci per a cada tipus de projecte MED.

 

Pressupost

El pressupost indicatiu provinent del fons de desenvolupament regional (FEDER) és de 75.000.000 euros (25.000.000 per a cada eix prioritari). El pressupost indicatiu provinent de l'Instrument de Preadhesió (IPA) és de 3.000.000 euros (1.000.000 per a cada eix prioritari).

 

Cofinançament

En el cas de les administracions públiques, la contribució econòmica de FEDER/IPA no pot superar el 85% del cost total subvencionable del projecte. Per a la resta d'organismes, consulteu el Manual de Programa secció 2.2.4.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes s'han de trametre de manera electrònica mitjançant l'eina de seguiment en línia del Programa Interreg MED, anomenada SYNERGIE CTE.

El formulari de sol·licitud s'ha de validar en SYNERGIE abans del 2 de novembre de 2015 a les 12 h. del migdia (GMT +1). Els annexes obligatoris s'han de pujar al sistema SYNERGIE abans del 9 de novembre de 2015 a les 12 h. del migdia (GMT +1).

 

Cerca de socis

El web del programa conté una secció dedicada a la cerca de socis anomenada "MED Community".

 

Documents d'interès

**Manual de Programa: Interreg V-B Mediterranean (MED) Cooperation Programme 2014-2020

**Termes de Referència

 

Informació completa de la convocatòria

Tota la informació es troba mitjançant el web d'Interreg Mediterrani:

http://interreg-med.eu/en/first-call-for-project-proposals/

 

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics