EURORECERCA NÚM. 1421 Data: 4 de març de 2016

SUBSCRIPCIONS

©2016 Universitat de València. Tots els drets reservats.  

 

Convocatòries del Programa de Drets, Igualtat i Ciutadania


ec

La Direcció General de Justícia de la Comissió Europea ha publicat dues convocatòries del programa de Drets, Igualtat i Ciutadania, conegut com a Programa REC per les seues sigles en anglès.

El personal de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta de projecte, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant l'adreça de correu operuv@uv.es o el telèfon 96-3983621.

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. Tota la informació es troba mitjançant els enllaços inclosos als títols de les convocatòries.

 

Subvencions per a projectes transnacionals de promoció de bones pràctiques pel que fa als rols de gènere i a l'eliminació dels estereotips de gènere en l'àmbit educatiu, formatiu i laboral

Codi: JUST/2015/RGEN/AG/ROLE

http://ec.europa.eu/justice/grants1/calls/2015_action_grants/just_2015_rgen_ag_role_en.htm

El que segueix és un text abreujat. Text complet de la convocatòria en aquest enllaç

Prioritats: Els projectes s'han de dissenyar per a contribuir a l’eliminació de la segregació de gènere en l’àmbit educatiu i laboral: la tendència a que els homes i les dones cursen estudis diferents i tinguen treballs diferents. Les prioritats són:

  • Abordar els estereotips quant a l’elecció d’estudis i promoure la igualtat en l’àmbit educatiu i formatiu, així com en l’assessorament laboral.
  • Atraure les dones cap als sectors i llocs de treball ocupats tradicionalment per homes, i a la inversa, atraure els homes cap als sectors i llocs de treball ocupats tradicionalment per dones.
  • Desafiar els convencionalismes sobre el paper de les dones i els homes en el mercat de treball, incloent-hi els llocs directius, i transformar les conductes i pràctiques que obstaculitzen la igualtat.
  • Garantir que les pràctiques laborals promouen la igualtat de gènere, i que no contribueixen a reforçar els estereotips, la segregació de gènere o la desigualtat.

Activitats: Desenvolupar i celebrar cursos en línia i activitats formatives per a professors, educadors i assessors laborals. Revisar i desenvolupar material pedagògic. Revisar programes, continguts curriculars i horaris, per a eliminar el biaix de gènere. Activitats de conscienciació. Desenvolupar i proporcionar informació, assessorament i tutories. Desenvolupar i implementar eines i pràctiques innovadores enfocades a eliminar la segregació i els estereotips en l'àmbit laboral.

Pressupost indicatiu de la convocatòria: 3.350.000 euros. La subvenció mínima que es pot sol·licitar és de 200.000 euros.

Durada del projecte: La durada inicial del projecte no pot sobrepassar els 30 mesos.

Països elegibles: els Estats Membres de la Unió Europea, Islàndia i Liechtenstein.

Cofinançament: la subvenció màxima de la Comissió Europea és del 80% de les despeses elegibles del projecte.

Consorci: els projectes han de ser transnacionals. Les propostes les ha de presentar un consorci compost d'un mínim de tres entitats pertanyents a tres països elegibles diferents.

Termini: el termini de presentació acaba el 27 de maig de 2016 a les 12.00 h. del migdia (CET)

Presentació de sol·licituds: exclusivament en línia a través del sistema PRIAMOS de la Comissió Europea.

 

Subvencions per a projectes nacionals o transnacionals de cooperació multidisciplinària entre diversos organismes per a respondre a la violència contra les dones i els infants, i per a combatre la infrarepresentació quant al nombre de denúncies

Codi: JUST/2015/RDAP/AG/MULT

http://ec.europa.eu/justice/grants1/calls/2015_action_grants/just_2015_rdap_ag_en.htm

El que segueix és un text abreujat. Text complet de la convocatòria en aquest enllaç.

Prioritats: L’objectiu n’és contribuir a donar suport i protegir les dones i els infants que són víctimes de la violència, per mitjà de promoure la cooperació multidisciplinària entre diversos organismes, per a produir un major nombre de denúncies en contra d’aquesta violència. Les prioritats són:

  • Animar les víctimes i els testimonis a que informen de la violència contra les dones o els infants a les institucions i autoritats competents, assegurant així l’accés als serveis assistencials als que tenen dret, tenint en compte els mecanismes existents i donant visibilitat a eixos mecanismes, com ara telèfons d’assistència, centres d’acollida, etc.
  • Desenvolupar i implementar una cooperació multisectorial i multidisciplinària (a escala nacional, regional o local) que permeta als professionals rellevants col·laborar de manera efectiva en la prevenció i la resposta a la violència contra les dones o els infants.

Pressupost indicatiu de la convocatòria: 3.000.000 euros. La subvenció mínima que es pot sol·licitar és de 75.000 euros.

Durada del projecte: La durada inicial del projecte no pot sobrepassar els 30 mesos.

Països elegibles: els Estats Membres de la Unió Europea, Islàndia i Liechtenstein.

Cofinançament: la subvenció màxima de la Comissió Europea és del 80% de les despeses elegibles del projecte.

Consorci: els projectes poden ser nacionals o transnacionals. En qualsevol cas, les propostes les ha de presentar un mínim de dos organismes: el sol·licitant i el soci.

Termini: el termini de presentació acaba el 1 de juny de 2016 a les 12.00 h. del migdia (CET)

Presentació de sol·licituds: exclusivament en línia a través del sistema PRIAMOS de la Comissió Europea.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

Universitat de València - OPER Av. Blasco Ibáñez, 13 - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics