Web de la secció sindical del  STEPV-Iv    
a la Universitat de València
Telèfon: 963 983 018                            stepv@uv.es stepv@uv.es                               Fax: 963 864 012
pdiinterinsinvestigadorsmesa neg.
legislacióacció socialpremsasalut laboralenllaços
p. d'igualtatcomunicatsformacióqui som
Documentació de la Mesa Negociadora del 8 d'abril de 2011

Ordre del dia:

1.- Aprovació, si escau, de l'acta de la sessió de 22 de febrer de 2011.

2.- Informe sobre proposta de modificació del Reglament de Selecció del Personal Docent i Investigador de la Universitat de València.

3.- Proposta de modificació dels sistemes selectius per adaptació al Marc europeu comú de referència per a les llengües.

4.- Precs i qüestions.


Resum de la mesa:

Punt 2.- Informe sobre proposta de modificació del Reglament de Selecció del Personal Docent i Investigador de la Universitat de València.

El punt 2 de l’ordre del dia, Modificació del Reglament de Selecció del PDI, va tractar sobre la proposta del rectorat de les esmenes per a adaptar-lo a la LOMLOU.

STEPV considera necessari aquesta adaptació que recull les garanties perquè els concursos d’accés a diferents places de PDI, tant laboral com funcionari, es desenvolupen amb totes les garanties jurídiques.

Entre altres puntualitzacions, STEPV va demanar que les garanties amb la docència en valencià no es quede en paper mullat.

STEPV valora molt positivament l’ús no sexista del llenguatge en el document i va recolzar-lo amb el seu vot a favor.

Al voltant de l'equiparació del nivell de llengües STEPV va remarcar la necessitat de negociar una revisió dels barems.

En l'ordre del dia sols figurava l'adaptació d'equivalències que era relativament urgent per a poder activar. Per a no ralentitzar l'oferta de places d’aquesta convocatòria (per responsabilitat), STEPV votar a favor a condició que la institució es comprometera a fer una revisió a l'alça en la pròxima negociació dels barems, la qual cosa van acceptar, i per tant va comptar amb el vot a favor de STEPV. Les altres organitzacions sindicals no van donar el suport al document amb el seu vot; CCOO va votar en contra, mentre que UGT i CGT es varen abstindre.

Tanmateix, STEPV opina que en un futur i en el marc adient s’haurà de negociar de nou la presència dels sindicats en els processos de contractació, ja que l’adaptació del document a l’EBEP deixa un buit legal que és objecte de discussió. El document no fa més que reflectir una situació de facto que s’està produint i que necessitava un marc legal actualitzat i adaptat a la nova normativa.


Punt 3.- Proposta de modificació dels sistemes selectius per adaptació al Marc europeu comú de referència per a les llengües.

La proposta és una adaptació dels nivells de coneixements idiomàtics a les noves certificacions.

Des del STEPV creiem que el valencià puntua poc en la baremació dels procesos selectius: si en la fase de concurs la baremació oscil·la entre 50 i 60 punts, un màxim de 3 punts de coneixement de valencià en sistemes selectius de torn lliure i 1 punt en sistemes selectius de promoció interna.

Tenint en compte que els cursos que imparteix la Universitat a través del Servei de Política Lingüística són gratuïts i es duen a terme en horari laboral, creiem que una major valoració del valencià afavoreix al personal que treballa a la Universitat.

Cal recordar que els coneixements de valencià suposen un 10% de la baremació en concursos de PDI.

STEPV valora de manera positiva aquesta adaptació, entre altres coses perquè permet que es valore el nivell B2 com a mèrit. Així, vam manifestar que el nostre vot seria favorable a la proposta, però ens agradaria que l'equip rectoral manifestara la seua disposició a revisar el sistema de baremació. CCOO es negà a que l'esmentat compromís s'explicitara en l'Acta.

La proposta del punt 4 de la mesa negociadora eixí endavant amb el vot favorable de totes les seccions sindicals.

Pàgina d'inici
Pàgina mantinguda per STEPV  stepv@uv.es  stepv@uv.es             fitxa d'afiliació