Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Estudiant de la UV

Tres oportunitats anuals per a acreditar la competència en valencià

Els membres de la comunitat universitària disposaran de tres convocatòries oficials, cada any, per a examinar-se de coneixements de valencià i acreditar-ne les competències. El Servei de Política Lingüística de la Universitat de València concentrarà l'esforç en una convocatòria anual que tindrà lloc cada mes de gener.

Les proves del SPL es fan en el marc de la CIEACOVA (Comissió Interuniversitària d’Estandardització d’Acreditacions de Coneixements de Valencià), formada pels serveis lingüístics de la Universitat de València-Estudi General, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Cardenal Herrera-CEU i la Universitat Catòlica de València-Sant Vicent Màrtir.

A partir d'enguany i a diferència d'anys anteriors, doncs, la Universitat de València no oferirà proves pròpies de valencià a l'estiu ni a la tardor, sinó que recomanarà i promourà la inscripció en les proves que organitza en aquestes dates la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià de la Generalitat Valenciana. Es tracta, d'aquesta manera, d'aprofitar millor els recursos i d'incrementar de dos a tres els períodes en què les persones interessades es poden examinar oficialment:

  • Gener, proves del SPL (CIEACOVA)
  • Maig-juny, proves de la JQCV (Generalitat Valenciana)

Període de preinscripció: del 27 de març al 21 d’abril de 2017

Més informació i inscripció en aquest enllaç.

  • Novembre, proves de la JQCV (Generalitat Valenciana)

Període de preinscripció: de l’1 a l’11 de setembre de 2017

Més informació i inscripció en aquest enllaç.

A més a més, les persones interessades disposen també de la possibilitat d'examinar-se en altres centres reconeguts, com ara les escoles oficials d'idiomes.

Proves de gener

Qui pot matricular-se en les proves de llengua de gener?

Qualsevol membre de la comunitat universitària (estudiants, PAS, PDI i membres de l'Associació d'Amics i Antics Alumnes de la Universitat).

Matrícula

Convocatòria de gener de 2018: 

Tràmit 1: alta com a usuari

Per a poder matricular-se en les activitats del SPL cal donar-se d’alta com a usuari en l’aplicació de matrícula.

Les persones amb correu electrònic de la Universitat de València poden realitzar l'alta seleccionant l'opció de dalt a la dreta "Accés amb identificació", en la primera pantalla de l'aplicació de matrícula.

Tràmit 2: matrícula i pagament de les taxes

Una vegada realitzada l’alta com a usuari o usuària haureu de clicar en l'opció "Llista de cursos" de dalt a l'esquerra per poder accedir a la llista de les diverses proves de nivell. Una vegada triat el nivell haureu de completar el procés de matrícula seguint les instruccions de l'aplicació.

Per tal de matricular-se cal pagar una taxa de 27,34€ euros que sols dóna dret a la participació en aquesta convocatòria de les proves.

L’alta com a usuari, la matrícula i el pagament es poden fer des de casa mitjançant l’enllaç que apareix al final d’aquesta pàgina. El pagament es durà a terme amb targeta bancària; recomanem tenir-la preparada durant el procés de matrícula.

Exempció de taxes: en els casos previstos per la legislació vigent és possible obtenir una reducció o exempció de pagament de les taxes. La reducció o exempció es demanarà emplenant una sol·licitud. En aquests casos la matrícula en les proves ha de realitzar-se necessàriament a la seu del Servei de Política Lingüística (carrer del Serpis, 29 - Edifici Beatriu Civera, 2a planta - Campus dels Tarongers) aportant la documentació següent :

  1. Document de sol·licitud de reducció o d'exempció de taxes.
  2. Document original de la condició legal que justifica la sol·licitud i còpia per a acarar tots dos.
  3. Fotocòpia del document d'identitat.

Les persones amb necessitat d’adaptació perquè tenen discapacitat igual o superior al 33% per a realitzar les proves  hauran de posar-se en contacte amb la Unitat per a la Integració de persones amb discapacitat mitjançant aquest enllaç.

Programes, estructura i model de les proves

N'hi ha disponibles dels diversos nivells en la web de la Comissió Internuniversitària d'Estandardització d'Acreditacions de Coneixements de Valencià (cieaCOVA).

Calendari

Per accedir a les proves cal acreditar la identitat mitjançant la presentació del document d'identitat.

Nivell Lloc Data Horari
A2 (Bàsic)      
B1 (Elemental)      
B2 (Intermedi)      
C1 (Suficiència)      
C2 (Superior)      

Obtenció del certificat de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià

Segons l’acord de 7 de juny de 2011 de la Comissió d’homologacions del Ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), els certificats de valencià de la Universitat de València són equivalents als de la JQCV. És per això que tota persona que resulte apta en aquesta convocatòria podrà demanar al Servei de Política Lingüística el certificat corresponent de la JQCV prèvia presentació del certificat del mateix nivell de la Universitat de València (recordeu que el nivell B2, Intermedi, no té equivalència en els certificats de la JQCV).

Certificats de la UV-EG Certificats de la JQCV
Certificat de nivell A2 (Bàsic) Coneixements orals
Certificat de nivell B1 (Elemental) Grau Elemental
Certificat de nivell B2 (Intermedi) No n'hi ha d'equivalent
Certificat de nivell C1 (Suficiència) Grau Mitjà
Certificat de nivell C2 (Superior) Grau Superior

Resultats

Feu clic a l'enllaç "Resultats" que hi ha al final de l'article, identifiqueu-vos en l'aplicació, cliqueu en el menú superior Sol·licituds i sabreu el resultat que heu obtingut en les proves de llengua de gener de 2017. El període de sol·licitud de revisió de la prova va finalitzar el dimecres, 15 de febrer de 2017.

Resultats

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies