Web Universitat de València   ASTRONOMIA I ASTROFÍSICA Facultat de física
castellà ingles
Presentació Personal Subprojectes Publicacions Visitants Seminaris Enllaços d'interès
Presentació
Identificació del project, resum, objetius generals
Personal
Membres del projecte
Subprojectes
Descripció de subprojectes
Publicacions
Documentació d'interès
Visitants
Seminaris
Reunions didáctiques especialitzades
Enllaços d'interès
Facultat de física
 
benvinguts bienvenidos welcome foto del departament

GRUP D'ASTROFÍSICA RELATIVISTA (GAR)

La teoria d'Einstein de la relativitat juga un paper important en l'astrofísica, especialment en els escenaris que impliquen objectes compactes, com estrelles de neutrons i forats negres. Entre ells s'inclouen el col·lapse gravitatori, Burts de raigs gamma, d'acreció, raigs relativistes en nuclis actius de galàxies, o la fusió d'estrelles de neutrons binàries compactes i un forat negre. L'astrofísica teòrica des de fa molt temps es va basar en simulacions numèriques com una manera formidable per millorar la nostra comprensió de la dinàmica d'aquests sistemes astrofísics. Els astrònoms han estat examinant aquests sistemes amb la gamma de freqüències completa de l'espectre electromagnètic. Avui dia, també són els principals objectius de interferòmetres làser basats en terra de la radiació gravitacional. La detecció directa d'aquestes ones difícil d'aconseguir en la curvatura de l'espai-temps, i la riquesa de nova informació que es podia extreure de la mateixa, és una de les motivacions que impulsen de l'actual investigació en astrofísica relativista.

En el Grup d'Astrofísica relativista del Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València portem a terme la investigació dedicada a comprendre la física subjacent i la dinàmica d'alguns dels escenaris més representatius en el camp de l'astrofísica relativista, és a dir, jets relativistes (en els nuclis galàctics actius , o dels progenitors dels esclats de raigs gamma), i els objectes estel·lars compactes (estrelles de neutrons i forats negres), així com per analitzar la radiació electromagnètica i gravitatòria emesa per tals fonts. Per tal d'assolir aquests objectius la nostra feina depèn fortament en l'anàlisi dels processos físics més rellevants, simulacions numèriques multidimensionals magneto-hidrodinàmics de transferència i la radiació. Les àrees constitutives de la recerca dels membres del grup i els seus objectius generals són els següents: Ministeri d'Educació

  • Raigs extragalàctics. Investiguem les seves propietats d'estabilitat i estructura, així com la seva formació, l'acceleració, i els mecanismes de col·limació usant simulacions tridimensionals magneto-hidrodinàmica i d'emissions. Nosaltres utilitzem les dades d'observacions en l'espectre electromagnètic, amb especial èmfasi en la ràdio observacions en el continu polarimètrics VLBI, de múltiples raigs d'AGN per investigar les seves propietats d'emissió i la variabilitat.
  • Progenitors d'esclats de raigs gamma. S'analitza el mecanisme de la formació i propagació d'aquests objectes celestes a través de la magneto-hidrodinàmica multidimensional simulacions, prestant especial atenció a les propietats de l'emissió.
  • Física d'estrelles compactes. S'estudia la física de la producció de neutrins en matèria densa superfluid, així com el transport de neutrins en els estels de neutrons i els proto-discos d'acreció en el resultant de la fusió de binàries compactes. Nosaltres investiguem l'emissió tèrmica de les estrelles de neutrons magnetitzades, així com l'evolució tèrmica i magnètiques d'aquests objectes. Els resultats dels nostres models es comparen amb les observacions per tal d'ajustar els paràmetres dels models.
  • La radiació gravitatòria. L'ús de codis numèrics pertorbadora i completa de la relativitat es calcula l'emissió de radiació gravitacional causa dels processos d'acreció en objectes compactes, el col · lapse gravitacional del nucli estel · lar de les estrelles de neutrons i els forats negre, i les estrelles polsants relativista i de rotació ràpida.