CHEZ GUILLEM

la secció del bon vivant

 

A banda de la cuina tradicional, amb arrels, del "meu" país, sóc un enamorat de la cuina grega, italiana i àrab, a més del menjar japonès i d'unes quantes coses centreuropees com ara la pastisseria vienesa, les cerveses (alemanyes, txeques i belgues) i fins i tot de menjars poc subtils però ben saborosos com les sopes poloneses. També em fascina l'aspecte "deconstructiu" de la cuina d'Adrià, i el seu component de sorpresa i d'ironia. Potser la meua activitat preferida a la cuina són els menjars de forn, des de les modestes verdures escalivades fins a la fogassa (foccaccia) ligur, amb romaní, a més dels peixos (a la papillota o envoltats de verdures de temporada), la carn (pollastre amb iogurt, costelles amb mel) i, sobretot, els dolços (tota mena de bescuits, pastissets i pastes). Però també m'agrada fins a l'èxtasi el menjar fet a la brasa, o els arrossos (des de la paella més ortodoxa de conill i pollastre fins als risotti més fantasiosos), per no dir res de la pastisseria freda (tiramisù, bolo de bolacha, cassatta, Schwarzwälder Kirschtorte, etc.).

En aquesta secció, sota el rètol irònic i juganer de "Chez Guillem" trobareu receptes ben saboroses i de fiabilitat contrastada. Les he fetes totes --en molts casos hi he afegit també fotos--; puc certificar i confirmar que les mesures són correctes, i els resultats, excel·lents.

Bon profit!

 


 

Les receptes de
Chez
Guillem

 

Ací teniu una part de la meua carta habitual (deixe de banda plats que tothom sap fer i que no tenen gaire secret, com ara la major part de les ensalades, l'escalivada, les formes més elementals de cuinar el peix i la carn, etcètera).

 

aperitius, ensalades, sopes
vegetals, pasta

 

carn

 

peix
postres i dolços en general

 

coses de forn