Hic sunt!

 

Crònica gràfica d'una reunió d'amics
(28 d'abril de 2008)

 

Ep! No us espereu res de l'altre món. Les fotos que teniu ací són les d'una sessió de la nostra tertúlia, és a dir, uns quants tios bevent cerveses en bars cutres i xerrant amistosament, punt. Nosaltres, per una certa nostàlgia simbòlica, ho anomenem "tertúlia del Patio", sí, i ja sabeu per què si heu llegit aquestes pàgines. Sense més pretensions, és clar. Com que tenim la tertúlia del P@tio Virtual, amb la seua pròpia biblioteca, aquesta reunió (totalment excepcional, a causa de la dificultat d'aplegar gent molt dispersa) l'anomenem "el Patio real". I és, ni més ni menys, això: una reunió.

 

La Comissió Permanent en reunió plenària: el Curial Plumífer, àlies Barbut; el Yusuf, àlies Exemplator; el Polonus Secundus, àlies Penetrator; i el Magister Lullisticus, àlies Meistersinger. Cerveses, cacauets i ametles al racó vora la finestra del bar El Pàtio, una antiga tradició, el Fènix que sempre ressorgeix de les seues cendres. Observeu, per exemple, la relaxada innocència sarcàstica que reflecteix el nostre patriarcal Barbut, l'emoció infantil dels dos subjectes arraconats, o el posat àristocràtic del nostre il·lustre becari Humboldt.

 

I ara sí, sessió plenària, amb el Jordúnida incorporat en l'últim moment. Aquesta foto, com aquella altra dels anys noranta, també forma part de la nostra història. El Polonus Secundus sembla contrariat perquè ja no pot lluir davant l'objectiu l'anagrama dels "Berliner Philharmoniker"... Els altres, en canvi, encantats de la vida. Com ha de ser.

 

Com que ja ens han fet fora del Patio, amollem les àncores en un altre port històric: el bar El Almudín. El Jordúnida, vehement, argumenta i subratlla gesticulant: "Són uns fills de putes! Tenen absoluta impunitat!". Discurs crític.

 

El Barbut i l'Exemplator preparen, de maneres diferents, la següent intervenció. Concentració en l'interlocutor versus concentració en les idees pròpies. Més cacauets, que preludien l'exposició d'una idea poderosa.

Els torns de rèplica dels contertulians són molt útils per a comprovar la textura dels cacauets.

 

Una mà innocent.

 

Desconfieu d'aquest rostre concentrat: en realitat està preparant un projectil incruent, restes de costums adolescents. Sí, i què?

Després d'una animada discussió sobre diverses solucions per al País Valencià (amb un somriure), el Barbut opina sobre un eventual transvasament des de la Mediterrània.

 

Una especialitat de la casa: escoltar amb atenció abans de parlar. Poc habitual fora de la tribu patiera. Así nos luse el pelo.

 

Filosofia de la vida: no et beuràs dues vegades la mateixa cervesa.

 

Filosofia de la vida: la birra és substancial, els cacauets són accidentals.

 

L'Exemplator fent honor al seu nom. I dirigint l'orquestra dels seus arguments.

 

Com diria el Yusuf, a reBEURE!