Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia del bé comú Logo del portal

Càtedra d'Economia del bé comú

La Càtedra d'Economia del Bé Comú (CATEBC) de la Universitat de València (UV) i la Direcció General d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana (GV) naix amb el propòsit de desenvolupar i potenciar l'Economia del Bé Comú a la Comunitat Valenciana des de l'àmbit universitari a través de la realització de diferents activitats de difusió, formació i investigació.

La Càtedra CATEBC treballarà en col·laboració amb l'Associació Valenciana per al Foment de l'Economia del Bé Comú, organització sense ànim de lucre que agrupa professionals i seguidors de l'EBC a la Comunitat Valenciana.

L'objectiu general de la Càtedra és el de difondre els principis i valors de l'EBC, primant l'interès general i el bé comú sobre els interessos particulars, i la persona i el treball sobre el capital i els diners. A través del debat, la discussió, la investigació i la formació es pretén oferir una visió crítica de l'economia, oferint alternatives sostenibles (econòmiques, socials i ecològiques) als problemes de la societat valenciana. També es potenciarà la constitució i el desenvolupament de les organitzacions de l'EBC, apostant per empreses socialment responsables i ètiques, especialment per les cooperatives i altres organitzacions de l'Economia Social i Solidària.

Director: Jaime Güemes Heras. Doctor en Ciències Biològiques. Director i Conservador del Jardí Botànic i professor de la Universitat de València.

Jaime Güemes