Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia del bé comú Logo del portal

El Saló de Graus de la Facultat d’Economia acollirà, el pròxim 27 d’Octubre, les III Jornades sobre Responsabilitat Social i Economia del Bé Comú en Entitats Financeres organitzades per la Càtedra EBC.

En les sessions s’analitzarà quin és el comportament social actual de les entitats bancàries i com l’Economia del Bé Comú pot contribuir a potenciar el desenvolupament de les finances ètiques i solidàries.

La Jornada, organitzada per la Càtedra d’Economia del Bé Comú, inclou una primera part on s’analitzaran els diferents aspectes de la Responsabilitat social de les entitats financeres, així com les conseqüències derivades de les males pràctiques bancàries: les estafes de les participacions preferents i els abusos bancaris com les clàusules sol, desnonaments i cobrament de comissions. En la segona part, s’analitzarà el model de l’Economia del Bé Comú, un nou paradigma econòmic que permet que els comportaments responsables de les entitats financeres es reforcen superant la tendència a les desigualtats, a la deterioració social i mediambiental que suposa el model econòmic actual.

El programa constarà de dos conferències principals i una taula rodona. La primera conferència del dia la impartirà Andreu Missé, Director de la Revista Alternativas Económicas. La segona conferència serà a càrrec de Javier Goikoetxea, Consultor Senior en Economía del Bien Común. Per últim, la taula rodona versarà sobre «Les finances ètiques i solidàries: una forma diferent de fer banca» moderada per Vanessa Campos, Professora del Departament de Direcció d’Empreses de la Universitat de València, participaran: Salvador Pérez, President REAS País Valencià; Ramon Cardona, Coordinador GIT d’Alacant, Castelló i València de FIARE BANCA ETICA; Ramon Pascual, Coordinador de Coop57 i Francisco Alós, Director Relacions Institucionals i RSE de Caixa Popular.

La Jornada serà inaugurada a les 9:30h per: Francisco Álvarez, Director General d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana; Rosa María Yagüe, Vicedegana de la Facultat d’Economia de la Universitat de València i Joan Ramon Sanchis, Director de la Càtedra EBC Universitat de València.

La Jornada finalitzarà amb la presentació del llibre “RSE i Ètica Empresarial en les Entitats Bancàries” per Vanessa Campos, Coordinadora de la Jornada i Codirectora del llibre. La presentació correrà a càrrec de la codirectora del llibre i José Manuel Pastor, Degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Aquesta Jornada està patrocinada per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana; la Facultat d’Economia de la Universitat de València i Caixa Popular. 

Clic ací per veure el programa