INICI > HISTÒRIC > ACTIVITATS 2006 > DIA DE DARWIN
........................................................................................................................................................ Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí

 English

 

Dia de Darwin

 

 

Tot preparant la gran celebració internacional que tindrà lloc el 12 de febrer de 2009, des de fa ja alguns anys es commemora en molts indrets el Dia de Darwin amb tot un ventall d’activitats divulgadores del coneixement científic. La Universitat de València, però, ja compta en una tradició centenària d’aquesta commemoració, perquè el 1909 un grup d’estudiants de medicina de la nostra universitat va decidir honorar el centenari del naixement de Charles Robert Darwin amb un acte públic i amb un número especial de la revista Tribuna Médica dedicat a l’autor de L’origen de les espècies.

 

 

 

 

El 22 de febrer de 1909 el Paranimf de la Universitat de València, presidit per un retrat de Darwin, s’omplia de gom a gom per escoltar el catedràtic d’anatomia Peregrin Casanova, el rector de la Universitat de Salamanca Miguel d’Unamuno i els professor Juan Bartual i Eduard Boscà .

 

La Actualidad, núm. 136

 

Documentació de l'Institut d'Història de la Ciència i Documentació  López Piñero (CSIC-UVEG)

Dia de Darwin 2006

Dimecres 15 de febrer

 

19.00 hores CINEFÒRUM AL VIVES

Auditori Muntaner del Col·legi Major Lluís Vives (Campus de Blasco Ibáñez)

La herencia del viento (Inherit the wind) Stanley Kramer (USA 1960)

 

 

 

Dijous 16 de febrer

 

10.00 hores SEMINARI DEL PROGRAMA DE DOCTORAT DE BIODIVERSITAT I BIOLOGIA EVOLUTIVA

Edifici d'Instituts del Campus de Burjassot-Paterna

Interaccions entre l'evolució cromosòmica i la divergència gènica en mamífers Arcadi Navarro i Cuartiellas

Unitat de biologia Evolutiva, Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra

 

12.30 hores CONFERÈNCIA AL CAMPUS DE BURJASSOT-PATERNA

Sala d'actes del campus (aulari interfacultatiu)

El papel de la selección natural en el origen del lenguaje: la evidencia de Atapuerca Ignacio Martínez Mendizábal

Membre de l'equip d'investigació d'Atapuerca. Universitat d'Alcalà d'Henares. Instituto de Evolución y Comportamiento Humanos (Universitat Complutense-Instituto Carlos III)

 

 

Aquesta és una activitat coorganitzada amb  l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València, la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València i el Col·legi Major Lluís Vives de la Universitat de València, amb el patrocini de la CAM i el suport de la Societat Catalana de Biologia i de l'Institut d'Estudis Catalans.