Universitat de València   Imatge del rectorat
Unitat d'ERGONOMÍa I PSICOSOCIOLOGIA APLICADA  

Comissió de Riscos Psicosocials

Protocol d'actuació davant un Comunicat de Risc Psicosocial

1. El procediment ha d'iniciar-se sempre per escrit, emplenant la instància d'adaptació o canvi de lloc de treball. L'escrit de sol·licitud podrà ser individual o col·lectiu, i estarà a disposició de qui el necessitarà a la pàgina web del Servei de Seguretat, Salut i Qualitat Ambiental, i a diversos llocs de la Universitat (locals sindicals, gabinets de salut, Servei de Seguretat, Salut i Qualitat Ambiental).

En tot cas, en l'escrit haurà de figurar, almenys:

  1. Nom i cognoms.
  2. Fets i/o accions que determinen la possible actuació.
  3. Documentació complementària: informe mèdic i altres informes que es consideraran oportuns.

2. L'escrit de sol·licitud el poden emplenar:

  1. L'interessat o els interessats.
  2. Representants dels treballadors.
  3. Membres del Comitè de Seguretat i Salut.

Es pot acompanyar, quan les circumstàncies ho aconsellen, de qualsevol documentació que es considerarà convenient .

3. L'escrit, adreçat a la Presidència de la Comissió de Riscos Psicosocials, haurà de presentar-se al Registre General de la Universitat de València, i estarà acompanyat, en sobre tancat, de la documentació que s'aportarà de tipus confidencial.

4. La documentació de la Comissió de Riscos Psicosocials (RRPS) quedarà arxivada al Servei de Seguretat, Salut i Qualitat Ambiental.

5. Una vegada rebuda la documentació per part del president/a, es notificarà als membres de la Comissió de RRPS, en un termini màxim de 7 dies hàbils.

6. El president/a citarà a entrevista el sol·licitant, i efectuarà les proves que considerarà necessàries, incloent-hi qüestionaris de risc psicosocial validats.

7. Una vegada realitzades les proves procedirà a convocar una reunió extraordinària de la Comissió en un termini màxim de 15 dies hàbils, si no coincideix amb una convocatòria ordinària.

8. La Comissió estudiarà les proves realitzades, la qual cosa conclourà amb un informe, que contindrà una proposta de solució. En casos de major complexitat de l'avaluació del risc psicosocial, la Comissió podrà sol·licitar la col·laboració d'un assessor extern.

9. Aquest informe es traslladarà al vicerectorat corresponent, segons si es tractarà de PAS o PDI.

10. La decisió final del vicerectorat corresponent es comunicarà a la Comissió.