Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Jove Logo del portal

Excursions

Les eixides, adaptades a l’edat dels joves participants, poden consistir en activitats a la natura, visites a museus, activitats urbanes, multiaventura, etc.

L’equip de treball s’encarrega de seleccionar, preparar i dinamitzar aquestes eixides i col·laborar amb els especialistes que, en el seu cas, hi intervinguen.

Al llarg del mes de juliol es duran a terme les activitats següents fora de les instal·lacions habituals:

  • Dues eixides de mitja jornada (de 8.30 a 14.00 hores)
  • Una eixida de jornada completa (de 8.30 a 18.00 hores)
  • Una estada amb pernoctació de dues nits (del 24 al 26 de juliol).

Eixides de mitja jornada

 

  • Observatori del canvi climàtic

És un centre destinat específicament a un problema ambiental de magnitud internacional: el canvi climàtic. Entre els seus objectius hi ha lluitar contra el canvi climàtic, formar i sensibilitzar la ciutadana en qüestions de medi ambient i mostrar la contribució de València al desenvolupament sostenible.

Farem una visita guiada a l’Observatori dirigida per l’equip d’educació ambiental, durant la qual s’explicaran conceptes com el canvi climàtic, l’efecte hivernacle i les seues causes i conseqüències, tot això fent servir els recursos de què disposa el centre (vídeos interactius, exposicions i diversos recursos didàctics).

  • Paddelsurf al Perellonet

El paddelsurf o surf de pala és una forma de lliscament en la qual el o la navegant utilitza una pala per desplaçar-se per l’aigua mentre roman dempeus en una planxa de surf.

Els joves tindran l’oportunitat de provar tant planxes normals com de dimensions XL, sobre les quals poden pujar més d’una persona.

Eixides de jornada completa

 

  • Senderisme al paratge de la Peña María a Xestalgar

Xestalgar (Gestalgar en la forma en castellà) té nombrosos encants que la fan digna de visita, com ara la zona d’”El motor” de Gestalgar, una piscina natural del riu Túria al seu pas per aquesta localitat. En la seua àrea recreativa hi ha una preciosa zona de bany del riu Túria als peus de la Peña María, un impressionant massís que presideix la zona. Destaca, a més, la font El Morenillo, un racó amb un petit brollador des del qual l’aigua raja cap a una petita cascada.

Quan arribem a Xestalgar, farem una ruta vora el riu, que ix de la zona de bany del poble “El motor”. Després de caminar amb els joves, arribarem a una zona mítica del poble, la Peña María, un accident geològic de roca calcària. Al peu de la Peña María descobrirem una font en una zona d’ombreta amb tauletes per prendre un poc d’aire abans de començar el viatge de tornada a la zona d’“El motor”.

Paratge Peña María

Estada de 3 dies / 2 nits

 

  • Estada a l'alberg Assut d'Antella

Aquesta estada de tres dies i dos nits a Antella, a la comarca de la Ribera Alta, ens permetrà continuar desenvolupant diferents aspectes relacionats amb el fil conductor de la NAU JOVE. L’estada tindrà lloc del 24 al 26 de juliol, moment en què el grup de participants ja està prou cohesionat.

Una gran part de l’estada es desenvoluparà en les pròpies instal·lacions de l’alberg, ja que contarem en varies activitats d’aventura com són el rocòdrom, ruta en BTT, joc d’orientació i piragües però aprofitarem l’estada per gaudir dels diferents espais i monuments que ofereix Antella.

 

 

La Fundació General de la Universitat de València es reserva el dret de modificar aquestes eixides per motius d’organització.