Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

Certificat Universitari en Comerç, Cuina i Dieta Mediterrània en Productes de la Pesca i l'Aqüicultura 1ªed.

Producte aqüícola. Peix.

Dades Generals

Curs Academic 2021-2022
Tipus de cursTítol Propi
Edició1ªed.
Nombre de crèdits3
Preu matrícula800 € (Import preu públic) *La taxa d'expedició del Títol i Certificat no està inclosa.
Requisits d'accés

Estudis dirigits a persones graduades en Ciències Gastronòmiques, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Nutrició Humana i Dietètica, Turisme, Gestió i Direcció d'empreses i altres titulacions del camp de les Humanitats. A més, també podran assistir i obtenir un certificat d'aprofitament, els professionals experts en la matèria i els estudiants procedents de:

  1. FP Bàsica: Títol Professional Bàsic en Activitats Marítim-Pesqueres. Títol Professional Bàsic en Cuina i Restauració. Títol Professional Bàsic en Indústries Alimentàries.
  2. Grau Superior: Títol de Tècnic en Cuina i Gastronomia. Títol de Tècnic en Comercialització de Productes Alimentaris. Títol de Tècnic en Cultius Aqüícoles. Títol de Tècnic en Elaboració de Productes Alimentosos. Títol de Tècnic en Navegació i Pesca de Litoral. Títol de Tècnic en Serveis en Restauració. Grau Superior: Títol de Tècnic Superior en Aqüicultura. Títol de Tècnic Superior en Direcció de Cuina. Títol de Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració. Títol de Tècnic Superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària.

 

Nombre de placesMínim de 16 i màxim de 50 estudiants.

Durada i lloc on s'imparteix

Data inici 01/03/2022
Data fi 31/03/2022
Horari

Dilluns a divendres. Horari matí i vesprada. Lloc: Edifici Veles e Vents del port de València. 

Programa

Comerç, cuina i dieta mediterrània en productes de la pesca i l'aqüicultura.

  1. Tipus de productes en el sector pesquer i aqüícola.
  2. Cadena del sector pesquer i aqüícola.
  3. Consum dels productes de la pesca.
  4. Els productes del sector pesquer i aqüícola en la Dieta Mediterrània.
  5. Noves tendències en les empreses del sector pesquer i aqüícola i preferències alimentàries del consumidor.
  6. Seguretat alimentària.
  7. La figura de l'assessor culinari dels productes pesquers.
  8. Legislació alimentària.
  9. Màrqueting orientat al producte.
  10. Emprenedoria en el sector pesquer i aqüícola.
  11. Fitxes tècniques: noves estratègies de desenvolupament i implantació.
  12. Tècniques de cuina tradicionals i avançades per al sector pesquer i aqüícola: Aplicacions pràctiques.

Organitzador

OrganitzaDepartament de Formació, Fundació Lluís Alcanyís.
Telèfon

963395037-648484422

Organitzadors UV
  • Soriano Del Castillo, Jose Miguel
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Director/a Titulacio Master Oficial
  • Coordinador/a Curs
Ver ficha

Professorat

Professorat UV
  • Soler Quiles, Carla Maria
  • PDI-Contractat/Da Doctor/A
  • Responsables de Gestio Academica
Ver ficha
  • Soriano Del Castillo, Jose Miguel
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Director/a Titulacio Master Oficial
  • Coordinador/a Curs
Ver ficha
Professorat extern UV

Javier Andrés Salvador, director del Grup la Sucursal i Escola d'Hosteleria Gambrinus València.

Objectius i metodologia

El Certificat Universitari en Comerç, Cuina i Dieta Mediterrània en Productes de la Pesca i l'Aqüicultura 1a Edició està enfocat cap a professionals que desenvolupen la seva activitat en el sector de comercialització de productes de la pesca i l'aqüicultura, per a aquells que treballen en el sector de la cuina i desitgen innovar amb noves presentacions i estratègies culinàries, i per a aquells professionals sanitaris que vulguen conèixer els avantatges alimentaris i saludables d'aquests productes, així com l'estratègia per a desenvolupar menús saludables i equilibrats nutricionalment.

Objectius generals

  • Comprendre la diversitat de productes de la pesca i l'aqüicultura.
  • Explorar l'evolució històrica i sociocultural del consum d'aquests productes.
  • Conèixer les diferents matèries primeres i la seva manipulació, així com les aplicacions en cuina.
  • Comprendre i valorar la importància d'aquests productes en la Dieta Mediterrània.
  • Saber les millors eines per a garantir la seguretat alimentària i les seves propietats nutricionals.
  • Conèixer les noves tendències gastronòmiques i tècniques culinàries aplicats als productes de la pesca i l'aqüicultura (com la cuina al buit, cuina a baixa temperatura, elaboració de productes en diferents textures,…)
  • Conèixer els elements del pensament creatiu per a aplicar-lo en el disseny d'una oferta gastronòmica variada i equilibrada sent aquests productes un dels elements principals.


Objectius professionals

Piscicultor. Aqüicultor d'engreixament de peixos. Aqüicultor d'engreixament de mol·luscos. Aqüicultor d'engreixament de crustacis. Auxiliar de granja. Mariscador. Maître. Personal del servei de restauració. Cambrers, Segon cap de Restaurant o sala, Cap de sector de restaurant o sala, etc.

Admissió i matrícula

Data fi inscripció 01/03/2021
Procediment d'inscripció

TERMINI D'INSCRIPCIÓ TANCAT.

Col·laboradors i Patrocinadors