Laboratori de Química Analítica I
Laboratori de Química Analítica I és una assignatura obligatòria que s’imparteix en el segon curs del títol de Graduat en Química durant el quart semestre. Al llarg de l’assignatura els estudiants refermaran els coneixements d’anàlisi qualitativa i quantitativa, així com sobre les operacions més habituals de tractament de mostra, adquirits a l’assignatura Química Analítica I cursada al quadrimestre anterior. Per més informació consulteu la guia docent de l'assignatura.
Es tracta d'una assignatura de laboratori i per tant, és convenient que els estudiants recorden les normes bàsiques de prevenció de riscs a la primera sessió de laboratori. Per tant es recomana la visualització del vídeo de normes bàsiques al laboratori de Química Analítica i la posterior resolució del qüestionari corresponent.
La subvenció rebuda per part de la Unitat d'Innovació Educativa de la Universitat de València ens ha permès l'elaboració de material multimèdia relacionat amb aquesta assignatura de grau. Així mateix, s'ha confeccionar una rubrica per tal de facilitar les tasques d'avaluació d'aquesta assignatura.
Anàlisi qualitativa
Identificació de cations i anions.
Anàlisi quantitativa: volumetries.
Volumetria àcid-base: determinació d’urea en abonaments mitjançant el mètode Kjeldhal.
Volumetriaal medi no-aquós: Determinació d’amoxicil•lina en un preparat farmacèutic.
Volumetria de formació de complexos: Determinació de coure i zinc en un llautó per via complexomètrica.
Volumetria de precipitació: Determinació de clorurs en aigües pel mètode de Mohr i de Volhard (comparació de resultats).
Volumetria redox: Determinació de matèria orgànica en aigües amb permanganat (test de potabilitat).
Determinació dels paràmetres de qualitat d’un oli: acidesa, índex d’iode i índex de peròxids.
Anàlisi quantitativa: gravimetries.
Determinació gravimètrica de calci amb oxalat per precipitació homogènea: determinació de calci en llet en pols.
Determinació d’humitat (assecat) i grassa (Soxhlet) de fruits secs.
Tractament de mostres: extracció líquid-líquid i extracció en fase sòlida.
Mesura de substàncies actives al blau de metilè en un detergent.
Determinació de traces de coure en aigua
per extracció en fase sòlida i formació d’un complex
acolorit.
Una vegada utilitzat el material t'agrairíem emplenares L'ENQUESTA DE QUALITAT i la feres arribar a l'adreça gidprl@uv.es
Bibliografia