Anàlisi Agroalimentaria

La indústria agroalimentària desenvolupa activitats encaminades a l’elaboració, transformació, preparació, conservació i envasament dels aliments. Les matèries primeres són d’origen vegetal, animal o fúngic. El progrés d’aquesta indústria, a més d’incrementar el nombre d’aliments disponibles, ha augmentat la vigilància de la higiene alimentaria i per tant, de les lleis que la regulen.

L’anàlisi agroalimentari engloba la determinació de components majoritaris, com ara greixos o sucres, així com la determinació de nutrients que s’hi troben en baixes proporcions, com ara vitamines o minerals. A més, els controls analítics inclouen altres composts, com ara contaminants (toxines, metalls pesants, restes d’hidrocarburs etc.), i substàncies que s’hi afegeixen durant l’elaboració per millorar les propietats dels productes (additius).
 
Per més informació consulteu al manual d'Anàlisi Industrial disponible a la web:

 

Este artículo está licenciado bajo Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License