La història del projecte

El llibre va nàixer a partir d'una ajuda del Servei de Normalitzacià Lingüística de la Universitat de València per a la redaccià de manuals en català.

L'any 2001 aparegué la primera edició del llibre dins de Publicacions de la Universitat de València (PUV), amb V. J. Martínez, J. A. Miralles i E. Marco com a autors.

Uns anys després D. Galadí-Enríquez s'incorporà al projecte per treballar a la primera edició en castellà. Aquest va eixir publicat amb el nom d'Astronomia fundamental l'any 2005.

Feia temps que la primera edició en català es trobava exhaurida. A més les noves troballes astronòmiques i fins i tot la reorganització de la nomenclatura planetària feia necessària la publicacià d'una segona edició en català del llibre però actualitzada i revisada.

El 28 de gener del 2008 ha eixit a la llum aquesta nova Astronomia fonamental. Esperem que us agrade.

Qüestions i problemes proposats

Dog Template Conjuntament amb aquesta edició del llibre Astronomia fonamental i en aquesta pàgina web hem incorporat una col·leccià de qüestions i problemes per a consolidar els coneixements adquirits en la lectura del llibre. Estan posats per capítols i en format pdf. Necessitareu, per tant, tenir instal·lat el programa Acrobat Reader per poder-los llegir.

Si teniu qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb els autors, V. J. Martínez, J. A. Miralles, E. Marco i D. Galadí-Enríquez.

Llibre catala