• .
Imatge novetat VIRGO s'uneix a LIGO per al període de presa de dades Observation Run 2

VIRGO s’uneix a LIGO per al període de presa de dades “Observation Run 2” (O2)

01/08/17

Hui, dimarts 1 d'agost de 2017, el detector VIRGO amb seu a Europa s'ha unit oficialment al "Observation Run 2" (O2) i està prenent dades juntament amb els detectors bessons LIGO amb seu a Estats Units. Aquest gran pas endavant per a la Col·laboració VIRGO és el resultat d'un programa d'actualització de diversos anys, l’objectiu principal del qual era millorar significativament el rendiment del detector en termes de sensibilitat. "Els últims mesos s'han dedicat a la posada en marxa de VIRGO, i ha anat molt bé. Estem ansiosos per començar la nostra primera campanya d'observació científica, unint-nos a LIGO en aquest emocionant moment per al nostre camp", diu Jo van den Brand de Nikhef i la Universitat VU d'Amsterdam, portaveu de la col·laboració VIRGO.

[Llegir més]

  Imatge tesi Alejandro Torres

  Defensa tesi doctoral

  26/07/17

  Exposicions Tesis. El proper dijous 7 de setembre, a les 12 h, al Saló d'Actes de la Biblioteca Eduard Boscà de Burjassot, tindrà lloc la lectura de la Tesi Doctoral realitzada per Alejandro Torres Forné, sota la direcció dels doctors José Antonio Font Roda i Pablo Cerdá Durán, Professor Titular i Investigador, respectivament, d'este departament.

  [Llegir més]

   Imatge tesi Jesús Rueda

   Defensa tesi doctoral

   26/07/17

   Exposicions Tesis. El proper dilluns 31 de juliol, a les 12 h, al Saló d'Actes Lise Meitner de la Facultat de Física, a Burjassot, tindrà lloc la lectura de la Tesi Doctoral realitzada per Jesús M. Rueda Becerril, sota la direcció dels doctors Miguel Ángel Aloy Torás i Petar Mimica, Professor Titular i Investigador, respectivament, d'este departament.

   [Llegir més]

    Imatge conferència M. Dumbser

    High order ADER schemes for a unified first order hyperbolic formulation of Newtonian continuum mechanics coupled with electro-dynamics

    17/07/17

    Conferències al DAA. Xarrada a càrrec del Dr. Michael Dumbser, del Laboratory of Applied Mathematics, University of Trento. Lloc: Seminari del Departament d'Astronomia i Astrofísica, 4a planta de l'Edifici d'Investigació, a Burjassot. Dia: dimecres 19 de juliol de 2017. Hora: 10:00.

    [Llegir més]

     Imatge novetat tesi José E. Adsuara

     Defensa tesi doctoral

     10/07/17

     Exposicions Tesis. El proper dimecres 19 de juliol, a les 12 h, al Saló de Graus de la Facultat de Matemàtiques, tindrà lloc la lectura de la Tesi Doctoral realitzada per José Enrique Adsuara Fuster, sota la direcció del doctor Miguel Ángel Aloy Torás, Professor Titular d'este departament i la tutela de Pablo Cerdá Durán, Investigador Ramón i Cajal.

     [Llegir més]

      Imatge novetat tesi Lorena Nieves

      Defensa tesi doctoral

      05/07/17

      Exposicions Tesis. El proper dilluns 10 de juliol, a les 12:30 h, a la Sala de Seminaris (111) de l'edifici d’Instituts d’Investigació de Paterna (IFIC), tindrà lloc la lectura de la Tesi Doctoral realitzada per Lorena Nieves Seoane, sota la direcció del doctor Alberto Fernández Soto, Professor Titular de l'Institut de Física de Cantàbria-CSIC, i la tutela del professor Vicent J. Martínez García, Catedràtic d'este departament.

      [Llegir més]

       Imatge tesi Leonardos

       Defensa tesi doctoral

       22/06/17

       Exposicions Tesis. El proper dimecres dia 28 de juny, a les 16:00 h, a la Sala de Seminaris (SS6) de l'edifici d’Instituts d’Investigació de Paterna, tindrà lloc la lectura de la Tesi Doctoral realitzada per Leonardos Gkouvelis, sota la direcció del doctor Juan B. Fabregat, Catedràtic d'este departament.

       [Llegir més]

        Imatge conferència M. Reichert

        Nucleosynthesis and the accuracy of reduced nuclear reaction networks for hydrodynamical simulations

        13/06/17

        Conferències al DAA. Xarrada a càrrec de Moritz Reichert, de la Technische Universität Darmstadt (Alemanya). Lloc: Seminari del Departament d'Astronomia i Astrofísica, 4a planta de l'Edifici d'Investigació, a Burjassot. Dia: dijous 15 de juny de 2017. Hora: 12:00.

        [Llegir més]

         Imatge novetat 3a detecció ones gravitatòries

         Tercera detecció d’ones gravitatòries emeses per un altre sistema binari de forats negres

         02/06/17

         L’Observatori d’Ones Gravitatòries per Interferometria Làser (LIGO) ha fet la tercera detecció d’ones gravitatòries, ondulacions en l’espai-temps. Com va ocórrer amb les dues primeres deteccions, les ones es van generar en fusionar-se dos forats negres per a formar un forat negre més gran. El nou forat negre té una massa d’unes 49 vegades la del Sol.

         [Llegir més]

           
           
          Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies