• .
 
Pluto, 2 hemisferis

02/07/15

El cel de juliol de 2015

A la posta del Sol, per l’est, ja podem admirar el Triangle d’Estiu, format per Vega, l’estel principal de Lira, Deneb de Cigne i Altaïr de l’Àguila. L’observació d’aquest triangle al cel ens confirma que estem ja a l’estació més seca de l’any.

[Llegir més]

  Ecos del Cosmos 26-06-15:  Divina Comèdia, Dante Alighieri

  26/06/15

  Ecos del Cosmos 26-06-15: Els escriptors parlen del cel

  Hui parlem de la relació de la literatura amb l'astronomia i examinem diversos textos clàssics. En I a mi què, parlem de l'ús del menjar de l'ESA per a les exploracions polars. I, a més, les nostres seccions habituals Actualitat Astronòmica i El Cel a Simple Vista.

  Simulació estrella doble

  22/06/15

  Descoberta la intensa emissió en ràdio d’una estrella binària diminuta

  Un estudi realitzat per investigadors del Grup de Radioastronomia de la Universitat de València ha determinat la massa d’una estrella binària diminuta gràcies a les seues intenses emissions en ràdio (rares en estrelles tan menudes), la qual cosa obligarà a revisar els models d’evolució estel·lar. Els resultats d’aquest treball es publiquen en l’últim número de la revista ‘Astronomy & Astrophysics’.

  [Llegir més]

   Imatge Ecos del Cosmos 12-06-15: Astrònoms del passat

   15/06/15

   Ecos del Cosmos 12-06-15: Astrònoms del passat

   Hui entrevistem Pedro Ruiz-Castell, historiador de la Ciència de la Universitat de València. Conversem amb ell sobre la contribució dels aficionats al progrés de l'astronomia del s. XIX, del naixement de l'Observatori Astronòmic de la Universitat i del paper de les dones en l'astronomia d'aquell temps. En I a mi què, parlem d'una nova tècnica de detecció de càncer, fruit de la recerca astronòmica. I, a més, les nostres seccions habituals Actualitat Astronòmica i el nostre Astroconcurs.

   [Llegir més]

   Saturn i la Lluna

   02/06/15

   El cel de juny 2015

   L’estiu ens saluda ja des del final del mes, esperant-nos. I per confirmar-ho, l’estiuenca constel·lació de l’Escopí ja guaita pel sud-est, mentre el planeta anellat Saturn ben prop, fuig a poc a poc de les urpes de l’aràcnid celeste.

   [Llegir més]

     
     
    Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord