• .
imatge eleccions estudiants a consell dep

Eleccions per a la renovació d'estudiants i PIF del Consell de Departament d'Astronomia i Astrofísica 2017

15/11/17

El Departament d'Astronomia i Astrofísica ha convocat eleccions per a la renovació dels membres del seu Consell de Departament. Les votacions es realitzaran el proper dia 30 de novembre 2017, de 9:30 a 13:30.

[Llegir més]

  Imatge convocatòria ajudes iniciació investigació

  Resolució concessió ajudes iniciació investigació DAA 2017-2018

  08/11/17

  RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA La degana de la Facultat de Física fa pública la concessió de les ajudes per a la iniciació a la investigació en astronomia i astrofísica per a l'alumnat de l'últim curs del grau de Física i una ajuda per a l'alumnat del Màster en Física Avançada, itinerari d'astrofísica. Data de la resolució: 8 de novembre de 2017

  [Llegir més]

   Imatge Conferència Franco Vazza

   Traces of magnetogenesis in large scale structures

   31/10/17

   Conferències al DAA. Xarrada a càrrec del profesor Franco Vazza, Dipartimento di Fisica e Astronomia, Università di Bologna, Itàlia. Lloc: Seminari del Departament d'Astronomia i Astrofísica, 4a planta de l'Edifici d'Investigació, a Burjassot. Dia: dijous 9 de novembre de 2017. Hora: 12:00.

   [Llegir més]

    Imatge conferència Julio Navarro

    The Alleged Small-Scale Problems of LambdaCDM

    23/10/17

    Conferències al DAA. Xarrada a càrrec del profesor Julio Navarro, de la University of Victoria, Canadà. Lloc: Seminari del Departament d'Astronomia i Astrofísica, 4a planta de l'Edifici d'Investigació, a Burjassot. Dia: dijous 26 d'octubre de 2017. Hora: 16:00.

    [Llegir més]

     Imatge conferència Sergio Mendoza

     A direct primitive variable recovery scheme for conservative equations: the case of relativistic hydrodynamics

     20/10/17

     Conferències al DAA. Xarrada a càrrec del professor Sergio Mendoza, de l'Instituto de Astronomía, UNAM (Mèxic). Lloc: Aula d'Astronomia del Departament d'Astronomia i Astrofísica, 5a planta de l'Edifici d'Investigació, a Burjassot. Dia: dilluns 23 d'octubre de 2017. Hora: 15:00.

     [Llegir més]

      Imatge novetat roda premsa LIGO-VIRGO

      LIGO y Virgo detectan por primera vez ondas gravitacionales procedentes de una colisión de estrellas de neutrones

      16/10/17

      Científicos de la Universidad de las Illes Balears y de la Universidad de Valencia, junto con una gran parte de la comunidad astrofísica y de astropartículas en España están totalmente volcados en este nuevo hito para la ciencia.

      [Llegir més]

       El Premi Nobel de Física, per a investigadors de la Col·laboració LIGO/Virgo en la qual participa la Universitat

       03/10/17

       Els investigadors Reiner Weiss, Kip S. Thorne i Barry C. Barish de la Col·laboracio LIGO/Virgo han obtingut el Premi Nobel de Física 2017 tal com s’ha anunciat aquest migdia. Un equip de la Universitat de València, liderat per Jose Antonio Font, treballa amb aquest grup que centra la seua investigació en la detecció i observació de les ones gravitacionals.

       [Llegir més]

        José María Martí, Marina Borja-Lloret, Vicent Quilis, Manel Perucho.

        Científics de la Universitat fan un pas significatiu en la investigació de l’evolució de les galàxies actives

        28/09/17

        Els professors del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València Manel Perucho, José María Martí i Vicent Quilis, amb la col·laboració de l’estudiant Marina Borja-Lloret, han fet una aportació fonamental a l’estudi de l’activitat galàctica i el seu paper en l'evolució de les galàxies. L’article ha estat publicat a ‘Monthly Notices of the Royal Astronomical Society Letters’, una de les revistes internacionals més prestigioses del camp.

        [Llegir més]

         Virgo_aerea

         Directe a la font: la xarxa global d’interferòmetres LIGO-Virgo obre una nova era per a la ciència d’ones gravitatòries

         27/09/17

         La Col·laboració Virgo i la Col·laboració Científica LIGO presenten la primera observació d’ones gravitatòries realitzada per tres detectors. Aquest resultat destaca el potencial científic d’una xarxa global de detectors d’ones gravitatòries que aconsegueix una millor localització de la font i un millor accés a les polaritzacions de les ones. Els dos detectors d’ones gravitatòries per interferometria làser (LIGO, per les seues sigles en anglès), instal·lats a Livingston (Louisiana), i a Hanford (Washington), EUA, i el detector Virgo, instal·lat a l’Observatori Gravitatori Europeu (EGO), a Cascina, prop de Pisa, (Itàlia), van detectar un senyal transitori d’ona gravitatòria que va produir la coalescència de dos forats negres de masses estel·lars.

         [Llegir més]

           
           
          Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies