• .
Imatge novetat roda premsa LIGO-VIRGO

LIGO y Virgo detectan por primera vez ondas gravitacionales procedentes de una colisión de estrellas de neutrones

16/10/17

Científicos de la Universidad de las Illes Balears y de la Universidad de Valencia, junto con una gran parte de la comunidad astrofísica y de astropartículas en España están totalmente volcados en este nuevo hito para la ciencia.

[Llegir més]

  El Premi Nobel de Física, per a investigadors de la Col·laboració LIGO/Virgo en la qual participa la Universitat

  03/10/17

  Els investigadors Reiner Weiss, Kip S. Thorne i Barry C. Barish de la Col·laboracio LIGO/Virgo han obtingut el Premi Nobel de Física 2017 tal com s’ha anunciat aquest migdia. Un equip de la Universitat de València, liderat per Jose Antonio Font, treballa amb aquest grup que centra la seua investigació en la detecció i observació de les ones gravitacionals.

  [Llegir més]

   Imatge conferència Julio Navarro

   The Alleged Small-Scale Problems of LambdaCDM

   02/10/17

   Conferències al DAA. Xarrada a càrrec del profesor Julio Navarro, de la University of Victoria, Canadà. Lloc: Seminari del Departament d'Astronomia i Astrofísica, 4a planta de l'Edifici d'Investigació, a Burjassot. Dia: dijous 26 d'octubre de 2017. Hora: 16:00.

   [Llegir més]

    José María Martí, Marina Borja-Lloret, Vicent Quilis, Manel Perucho.

    Científics de la Universitat fan un pas significatiu en la investigació de l’evolució de les galàxies actives

    28/09/17

    Els professors del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València Manel Perucho, José María Martí i Vicent Quilis, amb la col·laboració de l’estudiant Marina Borja-Lloret, han fet una aportació fonamental a l’estudi de l’activitat galàctica i el seu paper en l'evolució de les galàxies. L’article ha estat publicat a ‘Monthly Notices of the Royal Astronomical Society Letters’, una de les revistes internacionals més prestigioses del camp.

    [Llegir més]

     Virgo_aerea

     Directe a la font: la xarxa global d’interferòmetres LIGO-Virgo obre una nova era per a la ciència d’ones gravitatòries

     27/09/17

     La Col·laboració Virgo i la Col·laboració Científica LIGO presenten la primera observació d’ones gravitatòries realitzada per tres detectors. Aquest resultat destaca el potencial científic d’una xarxa global de detectors d’ones gravitatòries que aconsegueix una millor localització de la font i un millor accés a les polaritzacions de les ones. Els dos detectors d’ones gravitatòries per interferometria làser (LIGO, per les seues sigles en anglès), instal·lats a Livingston (Louisiana), i a Hanford (Washington), EUA, i el detector Virgo, instal·lat a l’Observatori Gravitatori Europeu (EGO), a Cascina, prop de Pisa, (Itàlia), van detectar un senyal transitori d’ona gravitatòria que va produir la coalescència de dos forats negres de masses estel·lars.

     [Llegir més]

      Imatge novetat últimes notícies sobre ones gravitatòries de les col·laboracions científiques LIGO-Virgo

      G7 Science: Últimes notícies sobre ones gravitatòries (LIGO-VIRGO)

      27/09/17

      G7 Science: Últimes notícies sobre ones gravitatòries de les col·laboracions científiques LIGO-Virgo

      [Llegir més]

       Imatge conferència

       Challenging the Gamma-ray burst paradigm, from prompt to afterglow

       26/09/17

       Conferències al DAA. Xarrada a càrrec de Hendrik van Eerten, Lecturer in Computational Astrophysics, Department of Physics, University of Bath, UK. Lloc: Seminari del Departament d'Astronomia i Astrofísica, 4a planta de l'Edifici d'Investigació, a Burjassot. Dia: dimecres 27 de setembre de 2017. Hora: 12:00.

       [Llegir més]

        Imatge tesi Carlos Cuesta

        Defensa tesi doctoral

        25/09/17

        Exposicions Tesis. El proper dimarts 26 de setembre, a les 11 h, al Saló de Graus de la Facultat de Farmàcia, a Burjassot, tindrà lloc la lectura de la Tesi Doctoral realitzada per Carlos F. Cuesta Martínez, sota la direcció dels doctors Miguel Ángel Aloy Torás i Martin Obergaulinger, Professor Titular i Investigador, respectivament, d'este departament.

        [Llegir més]

         Imatge convocatòria ajudes iniciació investigació

         Convocatòria ajudes iniciació investigació DAA 2017-2018

         22/09/17

         RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA La degana de la Facultat de Física fa pública la convocatòria de les ajudes per a la iniciació a la investigació en astronomia i astrofísica per a l'alumnat de l'últim curs del grau de Física i una ajuda per a l'alumnat del Màster en Física Avançada, itinerari d'astrofísica. Termini presentació sol·licituds: del 8 al 27 setembre, ambdos inclosos

         [Llegir més]

           
           
          Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies