La meua formació com a investigador predoctoral, la meua experiència com a investigadora postdoctoral i la meua participació en diversos projectes de recerca han consolidat la meua experiència professional en l'enginyeria electroquímica verda, centrada en els camps de la recuperació de recursos metàl·lics i el tractament d'aigües residuals. Vaig rebre el grau d'Enginyeria Química l'any 2009, i el màster en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient (2011) per la Universitat Politècnica de València (UPV). A més, guanyí el premi a la millor trajectòria acadèmica en Enginyeria Química entre tots els graduats del curs 2008/2009. Del 2007 al 2010 vaig gaudir de diverses beques de col·laboració finançades per la UPV, una de les quals va ser obtinguda gràcies al premi de la meua carrera. Del 2010 al 2014 vaig obtindre una beca predoctoral (programa VALI+D) finançada per la Generalitat Valenciana (GV). Durant el meu doctorat vaig tenir l'oportunitat de realitzar diverses col·laboracions internacionals amb la Universidade do Rio Grande do Sul (Brasil) en el programa de col·laboració interuniversitari hispano-brasiler, i a nivell nacional amb la Universidad de Cantabria (UC), que va servir per adquirir les habilitats científiques necessàries per al meu projecte de tesi i per establir vincles amb altres laboratoris per a futures col·laboracions. El juliol de 2014 vaig defensar el meu doctorat titulat "Estudi de la recuperació de zinc dels banys de decapat gastats (SPB) procedents de les indústries de galvanització en calent mitjançant tecnologies electroquímiques", a la UPV, obtenint el meu doctorat amb la distinció CUM LAUDE.
Posteriorment, em van contractar com a investigador postdoctoral (PDR) a la Universitat Jaume I (2015), on vaig treballar juntament amb un investigador de la Sharif U. of Tech. en la caracterització electroquímica de cèl·lules solars perovskites. Del 2015 al 2017 vaig ser PDR a la UPV del programa VALI+D, convocatòria competitiva finançada pel GV. Durant el primer any d'aquesta beca de PD vaig treballar la reducció de clor durant l'electrodeposició de zinc a la UPV i, el segon any, vaig fer una estada d'un any a la UC, on vaig adquirir noves habilitats científiques sobre l'electrooxidació de per -compostos fluorats. Després, vaig ser contractat per la UC gràcies al projecte GRADISAL, on vaig realitzar el muntatge de la pila d'electrodiàlisi inversa i vaig conèixer la tecnologia de l'energia blava. Després, vaig ser contractat per la UPV en el projecte LIFE-2-ACID que té com a objectiu principal la transferència de tecnologia mitjançant la construcció d'un reactor que combina la tecnologia de membrana amb un reactor electroquímic. L'any 2021 vaig aconseguir una plaça de professor associat al departament d'Enginyeria Química de la U. de València (UV), on espero millorar la meva experiència docent i consolidar la meva activitat investigadora. Les meves línies de recerca a la UV estan relacionades amb la concentració de nutrients per electrodiàlisi i oxidació electroquímica de compostos refractaris (contaminants emergents).
He participat activament en 9 projectes d'R+D regionals, nacionals i comunitaris obtinguts en convocatòries competitives i dos contractes amb entitats privades. Durant la meva carrera, he publicat 20 documents en revistes revisades per parells, 16 d'ells ubicats a la 1a Q de JCR, 2 treballs de recerca educativa i 5 comunicacions a congressos. Entre ells, hi ha 2 documents en col·laboració amb investigadors internacionals, Angela Kasper i Sara Rahimnejad. A més. D'altra banda, he participat en 24 congressos internacionals i nacionals i, recentment, he publicat un capítol de llibre amb la xarxa Excellence Researcher E3TECH. Pel que fa a l'activitat acadèmica d'educació superior, he impartit docència a nivells de grau i màster, amb 4 projectes de fi de curs i 7 tesis de màster codirigides, una d'elles amb una estudiant internacional de la Universitat de Strathclyde (Jennifer Bain). A la UV vaig participar com a codirectora en la tesi doctoral de Patricia Ruiz Barriga, titulada "Estudio de la Recuperación de Nutrientes de las Aguas Residuales". Finalment, he participat en 4 actes de divulgació científica preparats per a totes les edats.