Maja Barac posseeix una sòlida base acadèmica en economia. Va culminar els seus estudis amb una Llicenciatura en Economia a la Universitat de València, situant-se en la 7a posició entre 205 alumnes amb una nota d'expedient de 8,49. Posteriorment, va ampliar la seua formació amb un Màster Oficial en Economia Industrial en la mateixa institució, on va rebre el premi extraordinari pel seu acompliment excel·lent. La seua trajectòria educativa va culminar amb un doctorat europeu en Economia Industrial, defensant amb èxit la seua tesi titulada "Export vs FDI under cost heterogeneity: strategic entry, pre-commitment and oligopolistic reaction" amb la màxima qualificació d'Excel·lent cum laude al juliol de 2012. El període doctoral va ser finançat per una beca competitiva de la Generalitat Valenciana de formació de personal investigador (BFPI/2007/125). A més, va realitzar una estada de 3 mesos en 2010 en la School of Economics, University of Nottingham, amb la beca per a estades de becaris i contractats predoctorals en centres d'investigació fora de la Comunitat Valenciana (BEFPI/2009/016), on va tindre l'oportunitat de col·laborar amb experts en comerç internacional i competència imperfecta, camp de la seua tesi doctoral.
La seua carrera investigadora es distingeix per la seua multidisciplinarietat, abastant diverses àrees temàtiques i publicant en revistes d'alt impacte:
1. Innovació docent, TIC, intel·ligència artificial i avaluació de resultats d'ensenyament-aprenentatge: Com a investigadora principal i membre de diversos projectes, ha desenvolupat materials interactius per a millorar l'aprenentatge i l'avaluació en estudis de grau, utilitzant eines de resposta d'audiència per a fomentar la participació i l'autoavaluació de l'alumnat. Entre els seus projectes destacats es troben "Elaboració de materials interactius i multidisciplinaris per a afavorir l'aprenentatge i avaluació en els estudis de grau" (https://pages.uv.es/piclickers/cat/index.wiki) i "Aprenentatge 360°: transformant l'ensenyament amb aprenentatge actiu, ludificació i la intel·ligència artificial". Les seues publicacions inclouen capítols de llibre i articles en revistes amb comité avaluador com REALIA, HUMAN REVIEW i Sustainability, abordant temes com l'ocupabilitat i les competències blanes en l'ensenyament i la combinació de les TIC en el procés d'ensenyament-aprenentatge.
2. Desigualtat de despesa de les llars des d'una anàlisi regional i també amb perspectiva de gènere: Ha realitzat en coautoria estudis detallats sobre la despesa de les llars espanyoles, avaluant la convergència regional i de gènere, presentant treballs en congressos internacionals com el II Open Russian Statistical Congress i publicant en revistes com Economy of Region. En coautoria amb la professora Mª Isabel López-Rodríguez.
3. Política econòmica, avaluació de polítiques públiques i política econòmica internacional: Ha abordat diversos temes des de la perspectiva de la política econòmica incloent polítiques instrumentals a nivell nacional o a la UE, polítiques econòmica i el mercat de treball, avaluació de polítiques econòmiques, la política econòmica a l'Índia i Sud-àfrica, els orígens de la política econòmica acadèmica a Espanya o els programes d'estabilitat, entre altres. Els resultats de les investigacions s'han publicat en diversos capítols de llibre en editorials d'excel·lència com Aranzadi i Tirant lo Blanc. Les seues publicacions també inclouen articles en la Eastern European Countryside, Sociologia del Lavoro o International Review of Economic Policy, a més de diverses contribucions a conferències internacionals.
4. Competència imperfecta, oligopolis i estratègies d'internacionalització via exportacions i IED: La seua tesi doctoral i diverses publicacions analitzen estratègies d'internacionalització sota incertesa de demanda i competència imperfecta, destacant en revistes com a Economia Industrial, Managerial and Decision Economics, Bulletin of Economic Research o The Manchester School. En coautoria amb el director de la tesi, el professor Rafael Moner-Colonques.
La seua experiència docent s'estén a més d'una dècada a la Universitat de València, on ha impartit assignatures d'economia a nivell de grau i màster. El seu enfocament pedagògic es caracteritza per la integració de tecnologies i metodologies innovadores, com l'ús de clickers i plataformes virtuals per a l'avaluació contínua i participativa dels estudiants. Tal és la seua implicació en aquesta matèria que ha derivat en una línia d'investigació molt prolífica.
Ha exercit diversos rols de gestió a la Universitat de València, contribuint significativament a l'organització i administració acadèmica. Ha sigut Presidenta de la Comissió d'Activitats Acadèmiques i Culturals del Departament d'Economia Aplicada, on va gestionar i va assignar pressupostos per a activitats culturals i acadèmiques, organitzant seminaris, conferències i workshops. A més, és membre electe de la Junta de Facultat i del Claustre de la Universitat de València, representant al Personal Docent i Investigador (PDI) en diverses comissions, participant en la presa de decisions i en la planificació estratègica de la facultat. També ha supervisat i revisat propostes de ressenyes com a Coordinadora de la Secció de Ressenys de la publicació trimestral "Notícies de Política Econòmica", garantint la qualitat i rellevància de les publicacions. Així mateix, ha sigut membre de diverses comissions departamentals, com la Comissió d'Impugnació d'Exàmens i la Comissió de Custòdia d'Exàmens, on ha contribuït a la resolució de disputes acadèmiques i a la millora dels procediments d'avaluació. Actualment és la coordinadora de la Unitat Docent de Política Econòmica.
01/09/2024 - 26/01/2025 |
JUEVES de 11:00 a 14:00 2P07 DESPATX Planta 2 FACULTAT D'ECONOMIA |
Observacions |
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València |