foto Pau Peiro Vila
PAU PEIRO VILA
PI-Pred_Conselleria Acif Gva
Biografia

Pau Peiró Vila va obtindre el Grau en Química per la Universitat de Tusculum (EUA), graduant-se magna cum laude en 2016. En 2021, va obtindre el Màster en Química Avançada per la Universitat de València. Posteriorment, va treballar com a Tècnic d'I+D a Christeyns, on es va especialitzar en formulació química, anàlisi de dades i gestió de projectes.

Actualment, és estudiant de doctorat amb una beca ACIF atorgada per la GVA al Departament de Química Analítica de la Universitat de València, sota la supervisió dels professors José Ramón Torres Lapasió i Maria Celia García Álvarez-Coque. La seua investigació se centra en dissenyar estratègies per a optimitzar la separació de mostres complexes en HPLC mitjançant mètodes computacionals i modelatge de retenció.

Té sis publicacions en revistes JCR (83% en el primer quartil), 17 cites i un índex h de 3, a més de nou contribucions en congressos (44% en format oral, 30% internacionals). El seu pòster a l’International Symposium on Chromatography (ISC) a Liverpool (octubre de 2024) va ser seleccionat entre els 10 finalistes.

Va realitzar una estada d’investigació de tres mesos a l’Institut Van 't Hoff de Ciències Moleculars de la Universitat d’Amsterdam, sota la supervisió de Bob Pirock i Tijmen Bos. El seu treball es va centrar en l'automatització del seguiment de pics cromatogràfics sota diferents condicions experimentals en HPLC utilitzant detectors UV-DAD.

L'any 2023, va participar en el programa MOTIVEM, organitzat per la Universitat de València i ADEIT, on el projecte del seu equip va obtindre el primer premi en la categoria científica. El projecte tenia com a objectiu donar una segona vida als residus dels arrossars, transformant-los en filtres biodegradables per a protegir l'Albufera dels contaminants. L’any 2024, va participar en el programa “La Química als Col·legis”, visitant quatre instituts de la Comunitat Valenciana. Aquest programa promou la ciència a les escoles explicant què és la química, la investigació que es du a terme a la Facultat de Química i realitzant una sèrie d’experiments químics.

Ha impartit diversos cursos de laboratori en el Grau en Química de la Universitat de València, incloent Química Analítica I (60 hores), Química Analítica II (36 hores) i el Laboratori d’Anàlisi Química (24 hores) en el Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments. A més, ha col·laborat en la supervisió de treballs de laboratori, formant set estudiants de grau i màster en tècniques experimentals i en l’ús d’eines computacionals i de programació.

Asignatures impartides i modalitats docents