Roig, P., Villamón, E., Gil, M.L. y Gozalbo, D. 2004. Toll-like receptor 2 mediates prostaglandin E2 production in murine peritoneal macrophages and splenocytes in response to Candida albicans. . IX European Multicolloquium of Parasitology Valencia. ESPANYA.
Villamón, E., Gozalbo, D, Roig, P., Murciano C., O'Connor J.E. y Gil, M.L. 2004. MyD88 is required for murine resistance to Candida albicans and is critically involved in Candida-induced production of cytokines. . IX European Multicolloquium of Parasitology Valencia. ESPANYA.
Murciano, C., Villamón, E., Gozalbo, D., Roig, P., O'Connor J.E. y Gil, M.L. 2005. Toll-Like Receptor 4-defective mice carrying point or null mutations do not show increased susceptibility to Candida albicans infections. . XX Congreso Nacional de Microbiología de la S.E.M Cáceres. ESPANYA.
Gozalbo, D., Roig, P., Gil, M.L. and Maneu V.E. 2005. The yeast external invertase as a reporter activity to study regulation of Candida albicans promoter sequences in Saccharomyces cerevisiae. . BioMicroWorld-2005. First International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology Badajoz. ESPANYA.
Murciano, C., Villamón, E., Gozalbo, D., Roig, P., O'Connor J.E. y Gil, M.L. 2005. Recruitment of Neutrophils and Frequency of IFN Producing CD4+ T Lymphocytes, in Response to Candida albicans infection, in TLR4 Defective Mice. . IX Congresso da Sociedade Ibérica de Citometria Oporto. PORTUGAL.
Murciano, C., Villamón, E., Roig, P., O'Connor J.E., Gil, M.L. y Gozalbo, D. 2005. TLR4-mediated signalling is dispensable for murine protection against Candida albicans. . XXIV International Specialized Symposium on Yeasts Oropesa del mar. ESPANYA.
Villamón, E., Roig, P., O'Connor J.E., Gozalbo, D y Gil, M.L. 2005. Candida albicans-induced murine immune responses mediated by TLR2. . XXIV International Specialized Symposium on Yeasts Oropesa del mar. ESPANYA.
Murciano, C., Yánez, A., Villamón, E., Roig, P., Gil, M.L. y Gozalbo, D. 2006. Involvement of Toll-like receptors in cytokine production by murine cells in response to Candida albicans. . 2nd FEMS Congress of European Microbiologists Madrid. ESPANYA.
Falomir, M.P., Roig, P. y Gozalbo, D. 2008. Comparison of the Candida albicans ubiquitin coding sequences. . IX Congreso Nacional de Micología Córdoba. ESPANYA.
Patricia Roig; Rosa de Llanos; Amparo Querol; Teresa Fernández-Espinar. 2010. FLO11 expression seems to be involved in a commercial baker's strain 'in vivo' virulence. . XVII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos Valladolid. ESPANYA.
Roig, P.; Ortiz-Serrano, P.; García-Tejedor, A.; Peláez, A.; Genovés, S.; Ramón, D.; Gil, J.V. 2011. Estudio de la capacidad antioxidante y promotora de la longevidad de los polifenoles del cacao en Saccharomyces cerevisiae. . VI Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Valencia. ESPANYA.
Torres, S.; Castelló-Ruiz, M.; Fernández-Espinar, M.T.; Ortiz-Serrano, P.; Ramón, D.; Roig, P.; Gil, J.V. 2011. Efecto de las proteínas de la leche y soja en la concentración y capacidad funcional de los polifenoles del cacao. . VI Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Valencia. ESPANYA.
Selma, C.; Peláez, A.; Castelló-Ruiz, M.; Fernández-Espinar, M.T.; Roig, P. y Gil, J.V. 2011. Proteomic analysis of the response of Saccharomycs cerevisiae to cocoa polyphenols. . 5th International Conference on Polyphenols and Health Sitges. ESPANYA.
Peláez, A., Fernández-Espinar, M.T., Roig, P., Gil, J.V. 2013. Uso de Saccharomyces cerevisiae como organismo modelo para estudiar la capacidad promotora de la respuesta antioxidante de extractos polifenólicos de cacao y uva. . VII Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba. ESPANYA.
Peláez, A., Selma, C., Fernández-Espinar, M.T., Roig, P., Gil, J.V. 2013. Análisis proteómico de la respuesta de Saccharomyces cerevisiae al estrés oxidativo en presencia de polifenoles del cacao. . VII Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de los Alimentos Córdoba. ESPANYA.
A. Peláez, M.T. Fernández-Espinar, P. Roig, J.V.Gil. 2014. GENES POTENCIALMENTE IMPLICADOS EN LA RESPUESTA DE Saccharomyces cerevisiae AL ESTRÉS OXIDATIVO MEDIADA POR LOS POLIFENOLES DEL CACAO. . I CONGRESO NACIONAL DE ESTUDIANTES DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS Valencia. ESPANYA.
Cordero, E.I., Baquedano, M., Gil, M.L., Gozalbo, D., Roig P. 2017. Antiinflammatory activity of a polyphenolic cocoa extract in murine macrophages. . III International & IV National Student Congress of Food Science and Technology Valencia. ESPANYA.
Cilla, A., García-Llatas G., Martínez-Culebras, P., Rodríguez-Carrasco Y., Roig P., Gamero, A. 2021. BreakOutEdu en Ciencias de la Alimentación: la ludificación como herramienta de aprendizaje. . VII Jornada de Innovación Educativa. Servei de Formació Permanent, Innovació Educativa. Universitat de València Valencia. ESPANYA.
Gamero, A., Rodríguez-Carrasco Y., Roig P., García-Llatas G. 2021. Evaluación del aprendizaje a corto y medio plazo mediante ludificación en Ciencias de la Alimentación. . III Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior (CIDICO): Cambios en el processo de enseñanza aprendizaje de las áreas del conocimiento Madrid. ESPANYA.
Gamero, A; Martínez-Culebras, PV; Soler, C; Gil, JV; Roig, P; Gandía, M. 2022. Implementación colaborativa de los objetivos de desarrollo sostenible en ciencias de la alimentación. . VIII Congreso de Innovación Educativa y Docencia en Red (InRed) Valencia. ESPANYA.