foto David Quixal Santos
DAVID QUIXAL SANTOS
PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Cap de Seccio-Servei
Cap d'Iniciatives Programa Universitat i Societat Seu Cullera
Àrea de coneixement: ARQUEOLOGIA
Departament: Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga
Facultat Geografia i Història. Edifici departamental, segona planta, despatx 210. Av. Blasco Ibáñez, 28. 46010 València
64070
Biografia

Llicenciat en Història per la Universitat de València amb Premi Extraordinari (2006) i doctor cum laude en Arqueologia per la mateixa universitat (2013). Va desenvolupar la seua tesi doctoral La Meseta de Requena-Utiel en els segles II-I a.C. La Romanització del territori ibèric de Kelin sota la direcció de la prof. Consuelo Mata i en el marc d'una beca predoctoral Cinc Segles UV, així com una ajuda de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. La tesi va ser posteriorment publicada com a monografia dins de la sèrie Treballs Varis del Servei d'Investigació Prehistòrica (2015). Durant la realització de la mateixa, va desenvolupar estades de recerca a la School of Human Evolution & Social Change de l’Arizona State University (EUA) sota la direcció del Prof. Michael Barton, a la School of Humanities de la University of Southampton (Anglaterra) amb el Prof. Simon Keay i al Department of Archaeology de la University of Glasgow (Escòcia) amb el Prof. Peter Van Dommelen.

Posteriorment, va gaudir d'un contracte postdoctoral VAL i+D GVA al Departament de Prehistòria, Arqueologia i Hª Antiga de la UV, amb un any d'estada postdoctoral al Joukowsky Institute for Archaeology and the Ancient World de la Brown University (EUA). Ha realitzat també una estada de recerca postdoctoral a la EEHAR (Itàlia). Ha sigut professor associat d'Història Antiga a la UV, professor associat del Departamento de Humanidades de la Universidad Cardenal Herrera CEU i professor col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment és Professor Permanent Laboral de l'Àrea d'Arquelogia de la UV.

La seua especialitat és la cultura ibèrica i la suea línia de recerca se centra en temes de poblament i territori, hàbitat rural, producció ceràmica, metal·lúrgia, apicultura, així com processos de romanització de les societats indígenes. Ha codirigit les excavacions arqueològiques a l'assentament rural ibèric de la Casa de la Cabeza (Requena, València) i al taller metal·lúrgic de Los Chotiles (Sinarcas, València). Des de 2017 codirigeix ​​juntament amb Consuelo Mata el projecte d'excavació, investigació i posada en valor del poblat ibèric del Pico de los Ajos (Yátova, València), en col·laboració amb el Museu de Prehistòria de València i l'Ajuntament de Yátova, integrat dins de la Ruta dels Ibers. València. De la mateixa manera, ha desenvolupat 4 campanyes de prospecció del poblament ibèric i romà a la comarca de Requena-Utiel i ha treballat en nombroses excavacions en àmbit espanyol i italià, destacant la seua participació en els projectes de la Casa di Arianna i Via degli Augustali (Pompeia, Itàlia), Truncu e'Molas & Pauli Stincus (poblament púnic a Sardenya, Itàlia) i Djebel Mergueb (territori de Cartago, Tunísia). És IP2 del projecte d'investigació "Generación de Conocimiento" del MCIU "QartLand: Paisajes económicos y organización territorial del periodo púnico a la romanización. Estudio comparado entre las áreas de Cartago (Túnez) y las de Arse/Sagunto y Sucro" (PID2022-139214NB-I00). 

Forma part del consell de redacció de la revista Saitabi, de la Facultat de Geografia i Història, UV. Ha sigut revisor en revistes com Cambridge Archaeological Journal, Trabajos de Prehistoria i SAGVNTVM. Ha participat en l'elaboració de dos plans directors, un de la cultura ibèrica a les terres valencianes i un altre de l'esmentat Pico de los Ajos.
És cap d'iniciatives del Vicerectorat de Cultura i Societat, coordinant el programa Unisocietat a diferents seus (Requena, Bétera i Cullera). De la mateixa manera, dirigeix les Universitats Estacionals de Requena (Vi), Ayora (Cultura de la Mel) i Olocau (Cultura Ibèrica). Forma part del Centro de Estudios Requenenses i de l'Instituto de Estudios Comarcales de la Hoya de Buñol-Chiva, institució de la qual va rebre un premi de recerca al 2009. Té reconeguts 2 sexenis d'investigació per l'ANECA. 

 

 

 

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
01/09/2024 - 26/01/2025
MARTES de 11:00 a 14:00 DESPATX Planta 2 ANNEX DEPARTAMENTAL
27/01/2025 - 31/07/2025
MIÉRCOLES de 09:30 a 11:30 DESPATX Planta 2 ANNEX DEPARTAMENTAL
27/01/2025 - 31/07/2025
MIÉRCOLES de 13:00 a 14:00 DESPATX Planta 2 ANNEX DEPARTAMENTAL
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València