Logo de la Universitat de València Logo Grup d'investigació en Polítiques educatives, interculturalitat i societat (POLISOC) Logo del portal

Actualitat del dret a l'educació

  • 30 d’abril de 2016
Image de la noticia

El divendres 29 d'abril de 2016 vam tenir una nova sessió de Seminari dins de la programació de la UINPE. En aquesta ocasió comptàrem amb l'aportació del professor i col·lega Juan Manuel Fernández Soria compartint-nos la seva visió sobre l'actualitat del dret a l'educació i de com aquest ha anat variant i redefinint-se al llarg del temps.
Partint del seu reconeixement en el text constitucional de 1978, fins a l'actualitat, va anar fent un recorregut des de diferents paradigmes, destacant entre ells el tan manit de la llibertat d'ensenyament i les seves diferents interpretacions.
En un món canviant, amb noves ciutadanies i individualitats, veiem com la normativa supranacional i, especialment europea, tracta de conformar i definir el dret a l'educació, deixant en segon terme als estats nacionals en aquesta matèria.

Mitjançant diferents resolucions judicials sobre casos concrets en relació amb el dret a l'educació, el professor Fernández Soria va anar il·lustrant la inexistència d'acords tant en la concreció de l'educació com dret cultural, així com en el paper que han de jugar els organismes públics per a atendre i garantir el seu compliment.

Imatges: