Logo de la Universitat de València Logo Grup d'investigació en Polítiques educatives, interculturalitat i societat (POLISOC) Logo del portal

Juan Manuel Fernández Soria: “La dimensió política en la formació de pedagogs”

  • 11 de novembre de 2015
Image de la noticia

Els estudis de Pedagogia a la Universitat de València compleixen 50 anys i per aquest motiu, la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació ho ha volgut celebrar mitjançant actes, ponències, debats i discussions que han aconseguit reunir experts i expertes en les diferents temàtiques que conformen la identitat del Grau de Pedagogia. La política, és una d'elles.

La política continua sent un concepte que engloba infinitat de camins i possibilitats en contextos diversos. Sens dubte, avui forma part dels estudis de pedagogia, adquirint a poc a poc el pes pertinent, amb la finalitat que futurs pedagogs i pedagogues adquirisquen els coneixements necessaris per a poder enfrontar-se a les dificultats que marca, cada dia més, la societat actual. Ser pedagog/a implica ser crític/a, qüestionar allò en el que creem i en el que treballem, pensar que sempre es pot millorar i avançar cap a una realitat educativa i social més justa. Per tant, la política de l'educació ha d'ocupar un espai i un temps en la formació d'aquells/es professionals que es dediquen a educar, formar, construir, criticar i qüestionar.