University of Valencia logo Logo Russian Center Logo del portal

Trobada amb el dramaturg Mijaíl Durnenkov

  • February 8th, 2021
Mijaíl Durnenkov

En el marc del projecte "Rússia, Ucraïna i Bielorússia en el teatre rus contemporani" dels Centres Russos de les Universitats de Granada i València i la Fundació Casa de Rússia a Barcelona, Andriej Moskwin conduirà la primera entrevista amb el popular dramaturg rus Mijaíl Durnenkov.

MIJAÍL DURNENKOV (МИХАИЛ ДУРНЕНКОВ) va nàixer en 1978 a Rússia. És autor de 30 obres teatrals que es representen amb èxit en els teatres de Rússia, Ucraïna, Letònia, Uzbekistan i la República Txeca.

Va ser guardonat amb el més prestigiós premi rus "Màscara d'or" en 2019 per la millor peça teatral ("Utopia"). Coordinador de Rússia en el festival internacional «New plays from Europe» (Wiesbaden, Alemanya). President del jurat del concurs de la nova dramatúrgia "Remarka" (Acotació"). Va ser director del festival de la dramatúrgia jove "Liubimovka" en 2013-2018.

Ensenya dramatúrgia a l'escola-estudie del llegendari Teatre d'Art de Moscou (МХАТ) i imparteix un taller a l'escola d'arts escèniques de Konstantín Raikin. Així mateix, ve donant conferència i seminaris sobre la dramatúrgia contemporània i la realització de guions tant a Rússia com fora de les seues fronteres.

Les obres teatrals de Mijaíl Durnenkov estan traduïdes a anglés, alemany, finés, bielorús, polonés, turc, català, txec, romanés, lituà, estonià i italià.

Les seues obres van ser publicats en diversos volums: Kulturny sloi (Moscou, 2005), Sześć sztuk (Warszawa, 2016), Teatre (Roma, 2018), entre altres.