University of Valencia logo Logo Russian Center Logo del portal

Rússia, Ucraïna i Bielorússia en el teatre rus contemporani

  • March 3rd, 2021
Yaroslava Pulinovich

Trobada amb la dramaturga Yaroslava Pulinovich.

El 30 de març a les 17:00 hores, en el marc del projecte "Rússia, Ucraïna i Bielorússia en el teatre rus contemporani", Andrey Moskvin conversarà amb la dramaturga i guionista Yaroslava Pulinovich.

El projecte "Rússia, Ucraïna i Bielorússia en el teatre rus contemporani" està concebut i realitzat per quatre grans centres de llengua i cultura russa d'Espanya: Centres russos de les universitats de Granada i València, la Fundació Casa de Rússia a Barcelona i l'Institut Pushkin de la Universitat de Cadis; i ofereix una mirada a aquests tres països eslaus a través de les obres de sis coneguts dramaturgs que escriuen en llengua russa.

La protagonista de la nostra segona reunió -Yaroslava Pulinovich- és una de les representants més joves i brillants del teatre modern. Yaroslava va néixer el 1987 a la ciutat d'Omsk. Graduada a l'Institut Estatal de Teatre de Ekaterinburg (curs de Nikolai Kolyada, 2009), Pulinovich és autora de trenta obres teatrals i diversos guions. Segons el diari "Moscow Times", la seva obra "El somni de Natasha" entra en el llistat de les deu millors obres de teatre rus de principis del segle XXI.

Les obres de Yaroslava Pulinovich es van publicar en les col·leccions "Tot estarà bé", "Teatre en Boilernaya", "Obres en Shchelykovo", a la revista "Ural", en els llibres del premi "Debut" i en altres publicacions. En 2017, es va llançar una col·lecció d'obres de teatre de Pulinovich titulada "Jo vaig guanyar". L'autora participa regularment en els festivals "El nou drama" i "Lyubimovka".

Les obres de Yaroslava no es caracteritzen per la tristesa i la desesperança inherents als escriptors de l'escola de Sverdlovsk. Les protagonistes de les seves obres, en primer lloc, lluiten per una vida real en tota regla, ja sigui la noia perseguida de "El somni de Natasha" o l'exitós personatge principal de "Zhanna".

Els espectacles basats en les obres de Pulinovich es representen a tot el país, des de Kamchatka fins Krasnodar, a Romania, Polònia, Ucraïna, Lituània, Gran Bretanya i Estats Units. L'autora ha guanyat diversos prestigiosos premis de teatre i literatura.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

Podeu trobar la gravació de la trobada al canal de YouTube de la Fundació Casa de Rússia a Barcelona.