University of Valencia logo Logo Russian Center Logo del portal

Trobada amb la dramaturga Natalia Vorozhbit

  • May 13rd, 2021
Trobada amb la dramaturga Natalia Vorozhbit

El 26 de maig a les 18.00 hores, en el marc del projecte “Rússia, Ucraïna i Bielorússia en el teatre rus contemporani”, Andriej Moskwin conversarà amb la dramaturga, guionista i directora Natalia Vorozhbit.

Natalia Vorozhbit és dramaturga, directora de teatre i guionista d'origen ucraïnés. Les seues obres estan escrites tant en llengua ucraïnesa com en rus. En 2000, es va graduar en el  Institut Literari Gorki de Moscou i durant cinc anys va estar treballant en diferents projectes de la televisió russa. La seua obra ha sigut destacada en els festivals teatrals russos com Liubimovka i Novaia drama. Actualment, Natalia coordina el més important festival teatral d'Ucraïna GOGOLFEST.

En 2015, al costat del director alemany Georg Genoux, va fundar a Kíev el "Teatre dels desplaçats". El seu extraordinari projecte té per objectiu ajudar a les persones desplaçades per el conflicte que assota la regió de Donbass. Els ofereix un espai on narrar les seues experiències, compartir les seues vivències i superar les traumes per a poder recuperar les seues vides en un nou lloc.        

Autora de més d'una dotzena de peces teatrals, entre elles: "Galka Motalko" (2002), "Què vols, Déu ucraïnés?" (2004), "Els dimonis" (2004), "Viy. Docudrama" (2012), "Els diaris de Madián" (2014), "Sasha, saca el fem" (2016), "Males carreteres" (2016). També és guionista de dues pel·lícules "Los cyborgs" i "El yermo". Recentment, la seua pel·lícula "Males carreteres" va ser premiada en el festival de cinema de Venècia amb un "Premi Circolo del Cinema di Verona" (2020). 

Les obres teatrals de Natalia Vorozhbit han sigut estrenades pels teatres d'Ucraïna, Rússia, Letònia Polònia, els Estats Units i la Gran Bretanya.

El projecte "Rússia, Ucraïna i Bielorússia en el teatre rus contemporani" està concebut i realitzat per quatre grans centres de llengua i cultura russa d'Espanya: Centres russos de les universidades de Granada i Valencia, la Fundación Casa de Rusia en Barcelona i el Instituto Pushkin de la Universitat de Cadis; i ofereix una mirada a aquests tres països eslaus a través de les obres de sis coneguts dramaturgs que escriuen en llengua russa.

Inscripció.

Organitzen: Centro Ruso de la Universidad de Granada | Fundación Casa de Rusia en Barcelona | Centro Ruso Universidad de Valencia | Instituto Pushkin y Centro CUNEAC de la Universitat de Cadis | Laboratorio de Estudios Teatrales de la Europa Central y del Este de la Universitat de Varsòvia | AEPRU

Images: