University of Valencia logo Logo Russian Center Logo del portal

Esdeveniment online “Antropologia de l'espiritualitat de Dostoievski”

  • May 25th, 2021
 Esdeveniment online “Antropologia de l'espiritualitat de Dostoievski”

El 25 de maig a les 17.00 hores tindrà lloc la conferència online de literatura en la qual participaran la Universitat Estatal Pedagògica de Moscou i la Universitat Pompeu Fabra.

En la taula redona dedicada a l'any de Dostoievski, estudiants de dues universitats icòniques es reuniran per a compartir la seua percepció de les obres del gran escriptor rus, expert en el costat espiritual de la naturalesa humana; i per a tractar de descobrir per què els seus llibres són tan populars hui dia, no sols a Rússia, sinó també a l'estranger.

La trobada de les dues universitats es durà a terme com a part de la celebració del 200 aniversari del naixement del pensador, filòsof i publicista rus Fiódor Dostoievski. Un dels escriptors russos més famosos que va influir en tota la literatura mundial.

Moderadores:‍

Olga Smyslova: candidata de filologia, professora associada del Departament de Literatura Clàssica Russa i especialista en l'obra de Fiódor Dostoievski.‍

Elena Chernysheva: doctora en filologia, professora i cap del Departament de Literatura Clàssica Russa.‍

Tamara Djermanovic: professora d'estètica i literatures eslaves en la Facultat d'Humanitats de la UPF i investigadora principal del grup d'investigació del Seminari d'Estudis Eslaus.

Les institucions acadèmiques i culturals de Rússia i Espanya s'uneixen per a oferir tota una sèrie d'esdeveniments culturals i educatius, dissenyats per a aproximar-se tant a un públic especialitzat com general.

En col·laboració amb els Centres Russos de la Universitat de València i la Universitat de Granada.

La reunió es realitzarà en rus i castellà amb traducció simultània.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

Us esperem el 25 de maig a les 17.00!

Podran trobar l'enregistrament de la trobada en el canal de YouTube de la Fundació “Casa de Rússia a Barcelona”.