Logo de la Universitat de València Logo UVcomunicació Logo del portal

El Gabinet de Premsa informa als mitjans de comunicació de les activitats generades per la Universitat de València que poden tindre un interès periodístic. Està al servei de tots i de totes: estudiants/es, professors/es, treballadors/es d’administració i serveis, responsables dels departaments, centres, associacions, fundacions... de la Universitat.

Els resultats de les investigacions realitzades en el si de la institució, els actes acadèmics, culturals i cívics organitzats per l’estudiantat i el professorat, i la informació institucional que genera la Universitat són traslladats cada dia a més d’un centenar de mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió, agències i Internet). Després, el Gabinet analitza i documenta la informació publicada pels mitjans, i la fa pública al Recull de Premsa.

El Gabinet també informa directament a milers de persones que són amigues o seguidores de la Universitat de València en les xarxes socials més populars (Facebook i Twitter). La institució disposa, així mateix, d’un canal en YouTube i d’un servei de distribució d’imatges en Flickr.
Els periodistes de la Universitat actualitzen constantment la part informativa de la pàgina web de la institució, i mantenen una pàgina específica de notícies.
També es posa en contacte els periodistes amb els experts de la Universitat. Per això, el Gabinet gestiona una Guia d’Experts, una base de dades amb els noms, les especialitats i la disponibilitat de cada investigador per a ser consultats pels periodistes dels mitjans o, fins i tot, per participar en programes de ràdio o televisió.

Cada setmana, s’elabora un periòdic electrònic amb l’actualitat universitària, que inclou reportatges, entrevistes, articles d’opinió... Aquest periòdic (InfoUniversitat) succeeix la històrica capçalera en paper Nou Dise, que va imprimir-se durant 15 anys, i l’hemeroteca de la qual, en format PDF, es pot consultar també lliurement.

La Universitat de València disposa d’un canal de televisió per Internet (MediaUni) i d’un canal ràdio en xarxa (RàdioUniversitat), amb una programació estable que difon l’activitat informativa de la institució, i que inclou programes d’entreteniment, música, cultura...
El Gabinet, finalment, coordina el servei d’enviament massiu de correus electrònics (llista zero), amb informació institucional, per a tota la comunitat universitària.